Aydın Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, Aydın Tarım İl Müdürlüğü'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir tarım ülkesi olduğunu belirterek, Aydın'ın tarımsal üretim özelliği ile önemli illerden birisi olduğunu söyledi.
Aydın'ın, verimli topraklara sahip, iklimi her türlü tarıma elverişli, sebzenin ve meyvenin her türlüsünün yetiştiği bir il olduğunu vurgulayan Çatmadım, ''Aydın bir tarım ilidir. Dolayısıyla bu konuda bilgi isteği var. Bilmediğini sormak ve danışmak çok önemlidir. Bilgilerimizin sürekli beslenmesi gerekir. Eksikliklerin tamamlanması gerekir. Bu çerçevede Tarım Bakanlığımız ile Deniz Bank çok güzel proje gerçekleştirerek, kırsal kesimde çalışan çiftçilerimiz ve köyde yaşayan vatandaşlarımız ile yan yana duran tarım danışmanlarımızı desteklenmesi noktasında ortak bir çalışma içerisine girmişlerdir.''
Çatmadım, Aydın ve ülke tarımının kalkınması için el ele verilerek mücadele edilmesi gerektiğini savundu.
Konuşmanın ardından Aydın Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, Aydın Tarım İl Müdürü Muhsin Temel, Deniz Bank Batı Anadolu Bölge Müdürü Hasan Özer Orhan tarafından bilgisayarı olmayan 12 tarım danışmanına dizüstü bilgisayar ve 22 tarım danışmanına ise kitap seti dağıttılar.
Törene, köy muhtarları ve tarım danışmanları katıldı.