Aydın Valisi Mustafa Malay, Türkiye"de özellikle yetkililerin birbirlerinin altını oyma alışkanlığının ülkede demokrasi ve, temel hizmetlerin aksamasının en büyük sebeplerinden biri olduğunu belirterek dayanışma adına Amerikan seçimlerini örnek gösterdi.
Halka hizmet üretecek insanların en iyi hizmeti vermek için gayret göstermeleri gerektiğini belirten Vali Malay, “Fakat bizde ne yazık ki herhangi biri bir makama gelse tabiri caizse bir başkasının altını oymaya çalışıyor. Buda vatandaşın alması gereken hizmetlerinde kısır bir döngü içerisinde eriyip gitmesi demek” şeklinde konuştu.
Dayanışma ve destek ile bir çok sorunun çözülebileceğinin altını çizen Vali Malay, şunları söyledi; “Hepimiz yakın zaman önce yaşanan Amerikan seçimlerini izledik. Seçim kampanyaları boyunca Obama"yı son derece sert bir şekilde eleştiren diğer aday seçimler tamamlanıp Obama ipi göğüsleyince tüm hırs ve eleştirileri bir kenara bırakıp seçilen adaya destek vererek "Her şey Amerika için" dedi. Aynı anlayışı bizde ülkemizde hakim kılıp "Her şey Türkiye için" diyebilirsek ülke olarak müthiş başarılara imza atarız”