Konya'da geçirdiği trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen ve organları bağışlanan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Damla Güner'in akciğeri, İstanbul'da 55 yaşındaki bir hastaya başarılı bir operasyonla nakledildi.

Alınan bilgiye göre, 6 gün önce, geçirdiği motosiklet kazası sonucu kaldırıldığı Konya Numune Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Damla Güner'in akciğeri, İstanbul'a getirildi.
Yaklaşık 3 yıldır solunum yetmezliği yaşayan ve son bir yıldır da durumu ağırlaşan Ali Aydın adlı hastaya nakledilmek üzere saat 02.00 sıralarında Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'na getirilen akciğer, hava alanından ambulansla Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine ulaştırıldı.

Doç. Dr. Asım Kutlu, Dr. Şenol Ürek ve Dr. Erdal Taşçı'dan oluşan ekip, özel olarak önceden hazırlanan ameliyathanede nakil operasyonunu gerçekleştirdi. Akciğer, yaklaşık 2,5 saat süren başarılı operasyonla 55 yaşındaki Aydın'a nakledildi.

Ameliyatın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Doç. Dr. Asım Kutlu, bir ay içerisinde 3 nakil gerçekleştirdikleri için çok mutlu olduklarını ve Türkiye'de nakil bekleyen hastalara umut olduklarını ifade ederek, “Bu hızla devam etmek istiyoruz. İl Sağlık Müdürlüğümüz ve hastanemizin bize çok ciddi bir desteği var. Uygun organlar arttıkça daha başarılı operasyonlar yapacağız. Herkesi organ bağışlamaya davet ediyoruz” dedi.

HÜRRİYET