Yapılan protokol hakkında bilgi veren AVHO Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu, bundan sonra ADSYB üyesi herkesin istediği veterinere suni tohumlama yaptırabileceğini belirtti.

Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği binasında yapılan protokol törenine Muharrem Uçmaklıoğlu"nun yanı sıra ADSYB Başkanı Sedat Gündör ve iki oda üyeleri katıldı. karşılıklı imzalanan protokolün ardından protokolün içeriği hakkında bilgi veren Muharrem Uçmaklıoğlu, protokol sayesinde Aydın"daki mevcut sığırların tohumlanmasını temin etmeyi amaçladıklarını söyledi. Protokolden sadece Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyesi yetiştiricilerin yaralanabileceğini ifade eden Uçmaklıoğlu, “Aydın"da sığırların tohumlanmasını yaygınlaştırmak, hayvancılığa ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak için bu protokolü imzaladık. Bu protokolle AVHO ve ADSYB Aydın ilinde Soykütüğü ve Önsoykütüğüne kayıtlı yetiştiricilerin işletmelerinde suni tohumlama hizmetlerinin yaygınlaştırılması, tohum ve tohumlama kalitesinin artırılması, kayıtların disiplinli bir şekilde tutulması ve hizmetlerin aksamadan yürütülmesi ile ilgili olarak ortak çalışma kararı alınmıştır” dedi.

Uçmaklıoğlu, “Bu anlaşma ile; veteriner hekimler ADSYB Soykütüğü işletmelerinde suni tohumlamada kullanacakları tüm spermaları ADSYB"den temin edecektir ve birlik üyesi işletmelerde ADSYB tarafından seçilen spermalar kullanılacaktır. Suni tohumlama ücreti, AVHO asgari ücret tarifesi ve ADSYB sperma fiyatı göz önünde bulundurularak belirlenecektir. Veteriner hekimlere suni tohumlama ücreti ile ilgili ödeme birlik tarafından yetiştiricilerin destekleme ödemelerinden kesilerek yapılacaktır. Yapılan protokolün tüm yetiştiricilere ve veterinerlere hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.