Genç damat gelini alabilmek için önce beyaz çoraplarıyla köyü yakınından geçen Köşk Deresi"nden delik kova ile su taşıyıp çamaşır yıkadı, ardından menemen yapıp vatandaşlara yemek yedirdi, daha sonra da hayvanların altını temizleyip, tahta atla gelini selamladıktan sonra sabırlı ve olgun bir delikanlı olduğunu ispatlayıp gelinine kavuştu.
İlçeye bağlı, Kızılcayer Köyü'nde yapılan düğünlerde asırlık Yörük gelenekleri dededen toruna devam ediyor. Hafta sonu yapılan düğünde Şuayp-Münevver Özçelik çifti muhteşem bir düğünle dünya evine girdi. Ancak gelin ve damadın birbirlerine kavuşması oldukça güç oldu. Yörük geleneklerinde olduğu gibi havai fişeklerle getirilen gelini taşıma işlemi mesafe uzak olduğu için at ile yapılmadı, ancak köyde damada yaklaşık 2 saat sabır testi uygulandı.
Her türlü işkencenin meşru sayıldığı bu düğünde, eskiden beri gelenek olduğu için damat kimseye bir şey diyemiyor. Geleneklere göre damat yapmak zorunda kalıyor. Yaklaşık 2 saat süren sabır testini tamamlayanlar gelinine kavuşuyor. Ancak inat edip istenileni yapmayanlar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar gelinine kavuşamıyor.