İrticayla mücadele eylem planının ihbarı Hollanda'dan
Dursun Çiçek hakkındaki soruşturmayı başlatan ihbar niteliğindeki elektronik postanın gönderildiği bilgisayarın IP numarasının Amsterdam"daki bir kullanıcıya ait olduğu belirlendi. Öte yandan Bedrettin Dalan hakkında kırmızı bülten ile arama kararı çıkarılmasına karar verildi.

"İrticaya Mücadele Eylem Planı" diye adlandırılan belgeye ilişkin davanın 15'inci duruşması görülmeye devam ediyor. Sanık ve avukatlarının taleplerinin alınmasının ardından Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, dava dosyasına kurumlardan gelen cevabi yazıları okudu. Telekominikasyon İletişim Başkanlığı"ndan (TİB) gelen yazıda, Dursun Çiçek"le ilgili soruşturmanın başlatılmasına neden olan 29 Haziran tarihli ihbar niteliğindeki elektronik postanın gönderildiği bilgisayarın IP numarasının Amsterdam"daki bir kullanıcıya ait olduğu belirtildi.

Buna göre, 29 Haziran 2009 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü"ne gönderilen "Son günlerde ülkemizin gündemini meşgul eden Dursun Çiçek ismi etrafında yapılan tartışmalar benim gibi çok sayıda TSK mensubunu rahatsız etmektedir. Size Dursun Çiçek isimli bu cuntacı şahıs hakkında konuşulan konularla ilgili bilgi vermek istiyorum" şeklinde başlayan ihbar mailinin IP numarasının Hollanda"nın Amsterdam şehrindeki bir kullanıcıya ait olduğu bildirildi.

Kurmay Albay Dursun Çiçek ihbar mailinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü"ne gönderilmesinden bir gün sonra 30 Haziran 2009'da Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz"e ifade vermişti. Yaklaşık 3 saat sorgulanan Çiçek, tutuklama talebiyle gönderildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

DALAN İÇİN KIRMIZI BÜLTEN KARARI

Öte yandan İrtica ile Mücadele Eylem Planı” davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, firari sanık Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan hakkında kırmızı bülten ile arama kararı çıkarılmasına karar verdi.