Aydın İnciri ve Aydın Kestanesi'nin ardından Efeler Belediyesi de geçtiğimiz aylarda Dalama Tandırı'nı tescilleyerek Aydın'da tescilli coğrafi işaret alan ürün sayısını üçe çıkartmıştı. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Dalama Tandırı'nın tescil belgesini geçtiğimiz aylarda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'nün de katıldığı bir programda Bakan Özlü'nün elinden alarak ilçenin tanıtımı yönünde büyük bir adım atmıştı. 
Dalama Tandırı, tescillenmesinin ardından ilk denetiminden başarı ile geçti. Efeler Belediyesi, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Adnan Menderes Üniversitesi, Aydın Ticaret Borsası ve Aydın Ticaret Odası'ndan yetkililerinden oluşan denetim komisyonu Dalama Tandırı'na tam not verdi. 
Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Süt kuzu ve oğlak etinden Efeler ilçemizin Dalama Mahallesi’nde yapılan bu tandır Yüzlerce yıllık bir geçmişi olan gelenek. Bugün de yıllar öncesi gibi pişirilen, ocağının taşlarının bile özel nitelik taşıdığı bir tandır türü. Birçok ilimizde, bölgemizde tandır vardır ama Dalamamızda ki bu tandırın lezzet yönüyle farklılığı var. Yerel değer taşıyan ürünlerimizin bu coğrafi belgelerle ülkemizin hem geçmişini geleceğe taşımak, hem de sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine çok ciddi önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" dedi. 

efeler-belediyesi-tarafindan-gectigimiz-aylarda-tescilletilen-dalama-tandiri-icin-cografi-isaret-denetimi-yapildi.-1.jpgefeler-belediyesi-tarafindan-gectigimiz-aylarda-tescilletilen-dalama-tandiri-icin-cografi-isaret-denetimi-yapildi.-3.jpgefeler-belediyesi-tarafindan-gectigimiz-aylarda-tescilletilen-dalama-tandiri-icin-cografi-isaret-denetimi-yapildi.-4.jpgefeler-belediyesi-tarafindan-gectigimiz-aylarda-tescilletilen-dalama-tandiri-icin-cografi-isaret-denetimi-yapildi.-5.jpg