Dalama Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen törene, Aydın Valisi Kerem Al, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Dalama Belediye Başkanı Nihat Aktakka, sivil toplum örgütü temsilcileri, tapu hak sahipleri ile vatandaşlar katıldı.
Vali Kerem Al, açılış konuşmasında, son teknolojilerin kullanılmasıyla verimliliğin artacağını ve daha fazla ürün elde edileceğini belirterek, şunları kaydetti:
''Dünyamız küçüldü. Artık bu anlamda sınırlar ortadan kalktığı bir çağda yaşıyoruz. Sağlıklı üretmezsek, verimli üretmezsek ürünümüzü piyasa değerinden satamayız. Arazileri toplulaştırarak tapularını dağıttığımız bu hizmet tarımda dağınıklığın giderilmesi bakımından çok önemlidir. Arazi Toplulaştırma öncesi çoğu arazilerin ulaşımı yoktu ve bu nedenle araziler tarım makineleri ulaşmadığı için sağlıklı işlenemiyordu. Buralarda sadece Arazi toplulaştırılması yapılmadı. Aynı zamanda arazi ıslahı da yapıldı. Ürününüz bol ve bereketli olsun.''
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de arazi toplulaştırmasının sadece Aydın'da değil, ülke genelinde başlatılan bir çalışma olduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından, hak sahibi çiftçilere tapuları dağıtıldı.
Tapu dağıtım töreninin ardından, Dalama Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ''Engelli Bakım Evi'' açıldı.  

20120221ay520612.jpg