Cinayet günü olan 3 Mart"ta saat 14.55"te Cem ve Münevver Karabulut Bahçeşehir"deki eve geliyor. Süreç, aynı gece 22.30"da baba Nida Garipoğlu"nun oğlu Cem"i lojmana götürmesiyle bitiyor

Münevver Karabulut cinayeti öncesi ve sonrası yaşananlar, soruşturmayı yürüten savcılarca hazırlanan iddianamede dakika dakika anlatıldı. İddianamedeki kayıtlara göre Münevver Karabulut"un öldürülmesiyle sonuçlanan süreç, ikilinin 27 Şubat 2009 gecesi internet üzerinden yaptığı sohbetle başlıyor.
Garipoğlu, Karabulut"u bir sonraki gün buluşmak üzere evine davet ediyor. Karabulut da bu daveti kabul ediyor. Fakat 28 Şubat için planlanan bu görüşme gerçekleşmiyor. İkili arasındaki telefon trafiği 2 Mart"ı 3 Mart"a bağlayan gece hareketleniyor. Garipoğlu ve Karabulut arasındaki mesaj ve telefon trafiği cinayet gününün sabahında tekrar başlıyor ve 07.50 ile 11.32 arasında tam 7 kez mesajlaşıyorlar. İşte dakika dakika cinayetin öncesi ve sonrası:

3 Mart 2009 (Cinayet günü)
00.25 ve 01.03: Karabulut ve Garipoğlu, cep telefonundan iki kere konuştu ve mesajlaştı. Aynı gece MSN üzerinden de konuştular ve buluşmak için sözleştiler.
07.50-11.32 arası: Garipoğlu ve Karabulut 7 kez mesajlaştı.
10:19: Baba Mehmet Nida Garipoğlu, “elinde bir bavul ile yolculuk yapacakmış görüntüsüyle” evden ayrıldı.
Baba Garipoğlu"nun cep telefonundan 11.45"te Avcılar"da başlayan sinyaller, saat 13.11"de Lüleburgaz"da, 15.42"de Tekirdağ"da, 17.21"de yine Avcılar"da saptandı. Ancak bu saatten sonra saat 21.27"ye kadar sinyal tespit edilemedi.

Kafa karıştıran trafik
Büyük boy testere aldı
11.00: Anne Tülay Makbule Garipoğlu ve kızı evden ayrıldı.
12.23: Cem Garipoğlu, Bahçeşehir"deki taksi durağından taksi istedi.
12.25: 34 C 0283 plakalı Mehmet Ali Dursun"un kullandığı araç Cem Garipoğlu"nun oturduğu evin önünde durdu. Garipoğlu, taksiye bindi ve Bahçeşehir alışveriş merkezindeki Çağdaş Yapı Market adlı nalbura gitti. Garipoğlu, merkezin kameraları tarafından görüntülendi. Tanıkların ifadelerine göre, “pala” diye adlandırılan Işıklar marka büyük boy testere satın aldı.
12.40-12.42: Garipoğlu, durağı arayıp taksi istedi. 34 C 0027 plakalı araç ile villaya geri geldi.
13.08: Cem içinde poşet olan testereyle eve girdi. Taksi dışarıda bekledi.
13.10: Kısa süre evde kalan Garipoğlu evden çıktı. Aynı taksiyle Beşiktaş"a gitti.
....
14.09: Cem Garipoğlu, Beşiktaş Bingül Erdem Lisesi"nin çıkış kapısına geldi ve Karabulut"la buluştu. Karabulut"un arkadaşları O.Ş., M.G.Y., P.K.,E.T. ve E.E. tarafından görüldüler. Karabulut ve Garipoğlu, taksiyle okuldan ayrıldı, Bahçeşehir"deki eve gitti.
14.55: Garipoğlu ve Karabulut, kameraların görmediği, villanın bahçesine giden alt yoldan eve doğru yürüdüler. Bahçıvan Refik İmamoğlu, onları gördü.
14.58: Münevver, annesine “Ben Beşiktaş"tayım, merak etmeyin” şeklinde mesaj attı. Bu, alınan son haber oldu.

Baba eve bahçeden girdi

Cinayet anı
Nida Garipoğlu, 14.55 ve 18.36 saatleri arasında kameralara görünmeden, alt bahçe kapısından eve girdi. Oğluyla birlikte Karabulut"u yaraladı, vücudunda işkence mahiyetinde yaralar açtı. Baba oğul, “otopsi raporlarından anlaşılacağı üzere” Karabulut canlıyken testereyle kafasını kesti, cesedin gövdesini bavula yerleştirdi, kafasını ise gitar kılıfına koydu, kan izlerini silmeye çalıştı.
Baba Garipoğlu"na ait olduğu belirtilen bir içlik ve bir gömlekteki kan izleri üzerinde yapılan incelemeler sonucunda “kan izlerinin silme ile oluşmadığı; sıçrama, dokunma ya da değme suretiyle oluşabileceği” tespit edildi. Oysa ki Cem Garipoğlu, ifadelerinde babasına ait giysileri kirli sepetinden alarak, yerleri sildiğini iddia etmişti.
Nida Garipoğlu cinayet mahallinden çıkarak Avcılar"daki ofisine 5-10 dakika gibi kısa bir sürede 17.21 sıralarında gitti. Burada 19.00"daki randevusunda görüldü.

Cesedi atmaya gidiyor
18.00: Münevver"in annesi, meraklanarak kızını telefonla aramaya başladı. Ancak cevap veren olmadı.
18.15: Cem Garipoğlu, taksi durağını aradı. Villaya araba istedi. Sıradaki Mehmet Ceyhan Benice, villanın önüne gitti.
18.36: Cem Garipoğlu, valiz ve gitar kılıfıyla evden çıktı. Garipoğlu, Mehmet Ceyhan Benice"nin kullandığı taksiye bindi ve Etiler"e gideceğini söyledi. Bavulu arabaya yükleyen Benice, ağır olduğunu fark edince Garipoğlu"na “İçerisinde ceset mi var?” diye espri yaptı.Etiler"deki Mutlu Sitesi"nin önüne geldiklerinde Garipoğlu, arka koltuktaki gitar kutusunu indirdi, ardından da birlikte bagajdaki bavulu indirdiler. Garipoğlu, bavul ile gitar kutusunu ilerideki çöp konteynerine attı.(Benice 2 gün sonra arka koltuktaki kan izlerini fark etti.)
19.00: Garipoğlu"nun cesedi attığı sıralarda anne Tülay Makbule Garipoğlu ve iki kızı eve geldiler. Bu sırada şüpheli anne, evde bodrum katında bulunan kan izlerini silmeye çalıştı.
19.50: Cesedi çöpe atan Cem Garipoğlu ise Akmerkez"e gitti. Burada arkadaşı E.A. ile bir süre sohbet etti.

Polis Cem"in peşine düştü

20.00: Hurda ve kağıt toplama işi yapan Emin Delidolu, çöp konteynerinin yanına geldi. Gitar kutusunu gördü ve kanlı poşeti fark etti. İnsan kulağına benzeyen birşey görünce güvenlik görevlilerine gitti ve yardım istedi. Güvenlik görevlisi, polisi aradı. Polis ekipleri ceset üzerinde yaptıkları incelemede “Münevver Karabulut”a ait kimliği buldu.
20.30: Karabulut ailesinin kapısı çalındı. Gelen polisti. Polis, aileye Etiler"de bir genç kızın bıçaklandığını söyledi. Kardeş Enver Karabulut, Münevver"in Cem Garipoğlu adında bir erkek arkadaşı olduğunu polis söyledi. Polis Cem Garipoğlu"nun peşine düştü.
21.30: Cem Garipoğlu eve döndü.
22.30: Baba Mehmet Nida Garipoğlu eve geldi. Cem Garipoğlu"nu alarak Beylikdüzü"ndeki lojmana götürdü ve şüpheliler Mehmet Karakayalı ile Habip Kurt"a teslim etti. Bir süre sonra amca Hayyam Garipoğlu, siyah Passat arabayla geldi. Baba Nida Garipoğlu, Cem Garipoğlu"nu arkaya bindirdi ve araba Edirne istikametine doğru hareket etti. Nida Garipoğlu ise bir başka araçla ayrıldı.
23.00: Polis, Garipoğlu"nun Bahçeşehir"deki evine geldi. Ancak Garipoğlu çoktan evden gitmişti./millliyet