Metabolizma gün içerisinde vücudumuzun harcadığı enerjidir. Ancak vücudumuz bunu besinlerle sağlar. Örneğin, ne kadar sık ve lifli gıdalarla besleniyorsak o kadar çok çalıştırırız metabolizmamızı. Metabolizma ne kadar hızlı çalışırsa o kadar enerji harcar. Bu nedenle kilo kaybı enerji yakmayla gerçekleştiği için kalsiyum ve d vitamini içeren gıdaları tüketmek metabolizma hızının artmasını sağlar. Günde en az 3 porsiyon süt ve süt ürünlerinden yapılan yiyecekler tüketenlerin kilo alımının yavaş olduğu, hatta daha hızlı kilo verebildikleri kanıtlanmıştır.

Posalı yiyecekler tüketin
Posalı yiyecekler tüketmek kendinizi tok hissetmenizi sağlayacağı için bu konuya özen göstermelisiniz. Armut posa miktarı yüksek bir meyvedir. Veya elma posa oranı yüksek bir meyvedir. Bu meyvelerden günde 1 tane tüketmek bile tokluk hissinizi arttırarak kilo vermenizi kolaylaştıracaktır.

Omega-3' ü ihmal etmeyin
Omega-3 barındıran besinler de tokluk hissini arttırmada etkilidir. Özellikle balık, balık gibi besinler kişiyi tok tutarak zayıflamasına yardımcı olmaktadır. Bunun yanında vücudumuzdaki pek çok hastalığın giderilmesinde ve oluşumunun engellenmesinde de önemli yer kaplamaktadırlar.

Bol bol su tüketin
Gün içinde tükettiğimiz suyun miktarı önemlidir. Sindirim sistemini hareketlendirip yemeklerin daha fazla sindirilmesini sağlamak, vücudumuzun ödem atmasını sağlamak ve eklem hareketlerini hızlandırmak için günde en az 2 lt su içilmelidir.

Yeşil çay için
Diyetisyenler günde en az 2 bardak yeşil çay içmenin yararlı olacağını söylüyor. Yeşil çay kateşin adlı maddeyle kilo kaybını hızlandırıyor. Yeşil çaya limon eklemek kilo kaybını daha çok hızlandıracağı için de limonlu içilmesi tansiyon ve mide sorunu olmayanlar için olumlu olacaktır.

Salatayı ana yemekten önce tüketin
Salatanıza az miktarda yağ ekleyin ve salatanızı yemekten önce tüketmeye özen gösterin. Kırmızı biber veya acı biber alımını fazlalaştırın. Bu sayede metabolizmanızın çok hızlı çalıştığına şahit olacak, kilo vermeniz arttıkça aradaki kilo farkına sizde şaşıracaksınız.

Ölçüleri abartmayın
Bu arada tüm bunları uygularken özellikle verilen bu ölçüleri abartmamak özellikle kilo verilen dönemlerde çok önemli bir ayrıntı. Burada verilen ölçülerin fazlasını uygulamak sağlığınız açısından çok büyük sorunlar ile karşılaşmanıza neden olabilir. Yine aşırı kilo kayıpları üstelik çok kısa sürelerde verilen kilolar ileride doğabilecek yeni kilo sorunlarının habercisi olabilir. Aynı zamanda sağlığınız açısından büyük bir risk oluşturur.