Böylece komplo iddiası güçlendi.
 
New York'taki bir otelde, Müslüman bir kadın görevliye tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ve IMF Başkanlığından azledilen Dominique Strauss-Kahn kefaletsiz serbest bırakıldı. Saldırıya uğradığını iddia eden kadının dava sürecinde geçmişiyle ilgili anlattıklarının yalan olduğu, banka hesabına 100 bin dolar yatırıldığı ve cezaevinde uyuşturucu tacirleriyle bağlantı kurduğu anlaşılınca Strauss-Kahn'ın davası düştü.
 
Strauss-Kahn mahkeme salonundan eşiyle birlikte gülerek çıktı. Mahkemenin hakimi, serbest kalan eski IMF Başkanının davasının kapanmadığını belirttiği açıklamasında, daha önce belirlenen 18 Temmuz duruşma tarihinin hala geçerli olduğunu hatırlattı. Strauss-Kahn, daha önce 1 milyon dolar kefaletle ev hapsinde tutulmak üzere cezaevinden salıverilmişti.
 
'KOMPLOCU' SARKOZY
 
Davanın seyrinin değişmesi Fransız siyaset dünyasında büyük yankı uyandırdı. Sol eğilimli Fransız siyasetçiler yaptıkları açıklamalarda, 'aklanması halinde Strauss-Kahnn'ın tekrar cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olabileceğini ve bunun da Sosyalist Parti içindeki dengeleri tekrar değiştireceği' yorumunu yaptı. Strauss-Kahn'ın yakın dostu ve Fransa'daki avukatı Leon Lef Forster, 'Başından bu yana suçlamaların bir ciddiyeti yoktu. Onu tanıyanlar, bu tür bir suç işlemeyeceğini bilir. Şimdi ortaya çıkan gelişmeler hiç sürpriz olmadı' dedi.
 
GELENE KADAR BEKLEYELİM
 
Sosyalist Parti milletvekili Michele Sabban, 'Sosyalist Parti'nin, cumhurbaşkanlığı seçimi için aday belirleyene kadar, Strauss-Kahn'ın aklanmasını beklemesi gerektiği' görüşünü dile getirdi. Aynı partiden bir diğer milletvekili Jean-Marie Le Guen ise, Strauss-Kahn'ın komploya kurban gittiğini söyledi. Strauss-Kahn'ın, suçsuzluğu ıspat edilmesi halinde seçimlere, rakibi Nicolas Sarkozy'nin karşısında, 'komploya uğramış' mağdur sıfatıyla güçlenerek çıkma ihtimali de bulunuyor.
 
Foyası ortaya çıktı
 
Kahn'ın tacizine uğradığını ileri süren 23 yaşındaki otel görevlisinin geçmişiyle ilgili anlattıklarının tamamen yalan olduğu anlaşıldı. Kadının uyuşturucu satma suçundan cezaevinde yatan bir kişiyle irtibat halinde olduğu, çeşitli banka hesaplarına da toplam 100 bin dolar para aktarıldığı, 1 telefon hattı olduğunu söylemesine rağmen 5 telefon şirketine her ay yüzlerce dolar ödeme yaptığı belirlendi. Kur'an-Kerim'den başka kitap okumadığı iddia edilen kadının, içkili partilerde çekilmiş fotoğrafları da ortaya çıktı.
 
yenişafak