Başbakan  Erdoğan, seçim mitinglerine Hakkari ve Şanlıurfa ile devam etti. AK Parti’nin 22 Kasım’da inkar, ret ve asimilasyon politikasına bir daha ülke gündemine gelmemek üzere son verdiğini belirten Erdoğan, “Kürt sorunu denilen olay ret, inkar ve asimilasyon... Günümüzde Türkiye’de böyle bir sorunun yok... Bugün artık kısıtlamalar yok. Bugün, ifadenin önünde engeller yok. Hep birlikte çok daha iyisini yapacağız, standartları çok daha yükseğe çıkaracağız bunun için sizden destek istiyoruz” dedi. Erdoğan şu mesajları verdi:
 
Kardeşlik bozulmadı daha da yüceldi
 
Çetelere hesap sorduk, inkar politikalarına son verdik ve faili meçhullerin peşine düştük. Sekiz buçuk yıl önce nasıl bir Türkiye vardı, bugün nasıl bir Türkiye var?  Dün Kürtçe kaset tandırlarda saklanırken, bugün devletin televizyonu 24 saat Kürtçe yayın yapıyor. Biz, bütün samimiyetimizle yeni bir süreç başlattık. Ben artık, Hakkarili kardeşimin, bu şiddet politikalarını sorgulamasını istiyorum. Anaların evlatlarına sahip çıkmasını, dağdan geri çağırmasını istiyorum.
 
BDP hangi yüzle konuşuyor
 
BDP’nin Başkanı diyor ki ‘Kandan beslenenlerin Allah belasını versin.’ Bunu sen hangi yüzle söylüyorsun? Hakkari’de benim vatandaşım, elini kolunu  sallaya sallaya gezemiyorsa bunun sorumlusu sizsiniz. Eğer böyle bir günde buranın esnaflarına kepenk kapattırıyorsanız, bunun suçlusunu başka yerde aramayın. Şu anda Hakkari’nin şu sokağında gezdiğim zaman insanlığımdan utanıyorum. Şurada yol var mı?
 
Şu sokağa bakın hizmet bu mu?
 
Hakkari Belediyesi’ne 2010’da 13.5 trilyon pay verdik. Yüksekova’ya 18 trilyon. Batıdan fazla alıyorlar. Hakkari Belediyesi’nin görevi olmasına rağmen, şu anda şehir içindeki yolları biz yaptırtıyoruz. 4 çöp kamyonu gönderdik. Buna rağmen Hakkari çöpe mahkum ediliyor. Siz hizmete mi oy vereceksiniz, yoksa istismar siyasetine mi?
 
Tahriklere boğun eğmeyeceğiz
 
Erdoğan, Hakkari’nin ardından Şanlıurfa’ya geçti. Başbakan burada, “Gerginliğe, şiddete, tahriklere boyun eğmeden, kararlılıkla yolumuza devam edecek, tüm Türkiye ile birlikte inşallah bu bölgeyi de hak ettiği seviyeye ulaştıracağız. Bölgeyi yeniden dünyanın tarım merkezi haline getireceğiz” dedi.
 
MHP’ye ‘edep ve adap’lı eleştiri
 
Erdoğan, Nabi’nin şiiri ile MHP’deki istifalara gönderme yaptı: “Bu ülkenin, bu milletin, böyle edep ve adap timsali şairleri varken, maalesef bunlardan nasibini alamayan bazı siyasetçileri de var. İşte MHP liderini görüyorsunuz... Güya milliyetçi ama bu milletin dilini, üslubunu, adabını ne yazık ki öğrenmeye dahi gerek görmemiş.” CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Erdoğan, “Sen nasıl devlet adamısın. Her tarafın dökülüyor” dedi. 
 
ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR OLUYOR
 
Başbakan, Topçu Meydanı’nı dolduran onbinlere, “Şanlıurfa’yı büyükşehir yapacağız. Bu peygamber şehrini modern bir şehir haline getirmeye hazır mıyız” diye sordu. “Çirkin tezgahlarla huzuru bozarak AK Parti’yi iktidardan uzaklaştırmak istediler. Biz boyun eğmedik” diyen Erdoğan, BDP’yi eleştirdi: Vatandaşı mitinge gitme diye tehdit edeceksin, buna da demokrasi mücadelesi diyeceksin.