Tarhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, incirde çiftçilerin eskiye nazaran daha bilinçli hareket etmesiyle üründe verimlilik ve kalitede artış görüldüğünü ifade etti.

Tarhan, şöyle konuştu:

"Sadece incir üreticimiz değil, diğer ürünlerde de çiftçilerimiz kaliteli ürün üretmeye başladı. Kaliteli ürünün ne demek olduğunu, kaliteli ürünle daha iyi değere satabileceğini çiftçimiz çok iyi anladı. İncir her alanda yetişmiyor. Ovada yetiştirilen incir çok kaliteli olmuyor. Dağ eteklerinde ve yamaçlarında yetiştirilen ürün daha kaliteli oluyor. İncir nemi ve suyu sevmez. Bu yıl incir ağaçlarında sağlıklı ve kaliteli incirler var. Eskiden incir çuvallarda toplanıyordu bilinçli üretici buna son verdi. Üretici inciri kasalarda topluyor ve incirler kurutulmak üzere kerevitlere seriliyor. Bu da verimi arttırıyor."

Çiftçi eğitimlerinde özellikle kaliteli incir üretimi, incirin kurutulması, muhafazası ve aflatoksin sorunu konusunda hassas davranıldığını belirten Tarhan, İhracatçılar Birliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ticaret Borsası ve ziraat odalarının katkılarıyla faaliyet yürüten gezici eğitim araçlarının da büyük katkısının olduğunu kaydetti.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png