AKP İstanbul İl Teşkilatı"nın yarın yapılacak kongresinde başkanlık için iki aday çekişecek. Biri Metin Külünk, diğeri mevcut başkan Aziz Babuşçu. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş"ın da bulunduğu 26 belediye ve ilçe başkanı Aziz Babuşçu"ya desteklerini açıkladılar. Külünk “Topbaş"ın adil davranması gerekirdi” dedi. Külünk"e sorduğumuz sorular ve yanıtları şöyle:

AKP ilçe başkanı ve belediye başkanlarının toplanıp Topbaş"ın Aziz Babuşçu"yu desteklediklerini açıklamasına ne diyorsunuz?

Ben Kadir Topbaş"ın ve belediye başkanlarının bu açıklamalarını saygıyla karşılıyorum. Tabii burada Topbaş"ın sözlerini de sürçü lisan olarak kabul ediyorum. Çünkü Büyükşehir Belediye Başkanı şehrin ağabeyidir. Bu şehrin her şeyinden sorumlu olan insan demektir. Ben onun adaletinden ve demokrasi anlayışından hiç şüphe etmedim. Oradaki açıklamalarını da bir sürçü lisan olarak kabul ediyorum. Ancak partimizin yönetim biçimi bellidir. Tüzüğümüzde partiye üye olan herkes kongrelerde aday olabilir deniliyor. Ayrıca tüzükte birden fazla adayın olduğu kongrelerde genel merkezin tarafsız olması gerektiği belirtilir. Genel Merkez demek adalet demektir. Topbaş bir başka üyenin il başkan adayı olması nedeniyle adil bir şekilde davranıp, birini sağına birini de soluna almalıydı. Tıpkı bir ağabey gibi. Belediye başkanı olarak değil bir ağabey olarak davranmak ona daha çok yakışır. Ancak ben yine de onun öyle olduğuna inanıyorum.

Başbakan sizin adaylığınıza ne diyor?


Adaylığımı açıklamamın üzerinden 15 gün geçti. Şu ana kadar Başbakanımız"dan bana "dur" veya "çekil" gibi bir cümle gelmedi. Ben başkalarının ne dediğine bakmıyorum. Konuşanların şahsi kanaatleridir. Ben Başbakan"ın adaletinden hiçbir şekilde şüphe etmiyorum. Onun bu zamana kadar yaşadıklarına bakarak, adalet ve demokrasi anlayışının en güzel onun üzerinde şekillendiğini görürsünüz. Ben onun adalet ve demokrasi anlayışından hiç şüphe etmedim.

Seçilirseniz neler yapacaksınız?

Öncelikle partimizin İstanbul İl Teşkilatı"nın kapısı yediden yetmişe bütün İstanbululara açık olacak. Bütün İstanbullular şunu bilecek ki, partimize oy vermemelerine rağmen bize ulaşanların uğradığı haksızlıkları çözmeye çalışacağız. Yaşayışı, inanışı ve siyasal düşüncesiyle kimseyi ayırmayacağız. AKP"nin il yönetimi bir değer üretim merkezi olacak. İl yönetimimizde İstanbul"un sağlık sorunları konuşulacak. Eğitim problemleri konuşulacak. Hayvan hakları ile ilgili meseleler konuşulacak. Kadına şiddetin bu kadar zirveye çıktığı bir zaman diliminde kadınlarımızın problemlerini konuşacağız. Diğer yandan teşkilatın tavanı ve tabanı arasındaki bütün engeller kalkacak. İstanbul il başkanı bir ağabey olacak. İstanbul"da siyaseti yerelleştireceğiz. Bine yakın mahalle var. Öyle mahalleler var ki nüfusu 200 bin, 300 bin. Anadolu"daki birçok ilin iki katı büyüklüğünde. Mahalle yönetimlerini daha fazla güçlendireceğiz. Siyaseti mahallelere yönlendireceğiz. Yani siyaset yerelleşecek.

Mevcut yönetimin eksikleri olduğu için mi aday oldunuz?

Bizim tarzımız çok farklı. Biz bu süreci mevcut yönetimin eksiklikleri üzerinden yönetmiyoruz. Biz şunu söylüyoruz "Biz bu işi daha iyi yaparız" diyoruz. Biz kadromuzla beraber partimizi İstanbul"da daha iyi ifade ederiz diyoruz. Çünkü siyaset çok yorucu bir iştir. İnsanlar sürekli olarak siyaset yapınca kimi zaman yorulurlar. Yorulan arkadaşlara diyoruz ki siz heyecanı daha güçlü olan arkadaşlarınıza bu bayrağı devredin ki bu bayrak daha yükseğe çıksın.

KADİR TOPBAŞ NE DEMİŞTİ?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Babuşçu"yu desteklediğini şu sözlerde açıklamıştı: “Duruşu, tavrı, tarzı, güvenilirliği, samimiyeti ve özverisiyle beyefendi bir insan olan Aziz Babuşcu görevini başarıyla yürüttü. Böyle bir kişiliğe sahip olan bir insan kolay bulunmaz. Özellikle söylediğinin arkasında duran, adam gibi adam olduğu için parti örgütümüz kendisine bu dönemde il başkanımız olarak devam etmesi konusunda destek veriyor.”