Van"ın Muradiye ilçesinde, 5 yaşındaki obezite hastası Muhammet Polat"ın kilosu 46"ya ulaştı.

Muradiye ilçesi Yavuzselim Mahallesi"nde yaşayan Polat ailesinin tek erkek çocuğu Muhammet Ali Polat, 2005 yılında 6 kilogram olarak dünyaya gelmişti.

1 yaşında 20 kiloya ulaşan ve hızla kilo alan Muhammet"in babası Mahmut Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, maddi imkansızlıklar nedeniyle doktorlar tarafından belirlenen diyet programını uygulayamadıklarını bildirdi.

Van ve İstanbul"daki çeşitli hastanelerde duyarlı insanların desteğiyle bazı tedaviler uygulandığını belirten Polat, "Doktorların verdiği diyet programını önceki kaymakamımız Ömer Sağlam tarafından da her ay verilen yardımlarla iyi bir şekilde uygulamaya başladık. Muhammet her ne kadar kilo vermese bile kilo da almıyordu ama son 6-7 aydan bu yana diyet programını uygulayamadık. Bizimle aynı yemekleri yemek zorunda kaldı" dedi.

Bu nedenle çocuğunun hızla kilo aldığını ifade eden Polat, "Böyle devam ederse sonucun vahim olacağından korkuyoruz. Bu durum karşısında ne yapacağımızı şaşırdık. Evden çıkamadığı için her tarafı kırıp döküyor. Ablalarını dövüp rahatsız ediyor. Ablaları okula gittiğinde kendisinin de ne zaman okula gideceğini soruyor. Anaokuluna götürdük, kilosundan dolayı arkadaşları "şişko" deyince okula da gitmedi. Büyüdükçe soruları ve sorunları artıyor" diye konuştu.

Polat, Muhammet"in zayıflaması için tüm Türkiye"den yardım istediklerini sözlerine ekledi. - DHA