AYDINPOST HABER SİTESİ - 12.10.2009 tarihinde İhlas Haber Ajansı"nın (iha) Aydın"da sahte içki operasyonu başlığı altında yayınladığı haber İncirliova'daki dağıtıcı firma avukatı tarafından tekzip edildi.


Ajansın yayınladığı haber şu şekilde…

İncirliova'da bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri bir işyeri deposuna düzenlediği operasyonda 243 adet sahte bandrollü içki ele geçirdi.
Olayla ilgili gözaltına alınan bir kişi ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, sahte olduğu tespit edilen 243 şişe içkiye el konuldu.

Edinilen bilgiye göre bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri M.T"ye ait işyerine baskın düzenledi. İşyerinde yapılan aramada işyerinin depo olarak kullanılan bölümünde 76 adet 70 CL ve 176 adet 100 CL"lik sahte bandrollü içki ele geçirildi. İfadesi alınmak üzere gözaltına alınan işyeri sahibi MT. ifadesinde, içkileri Tekirdağ"da bulunan içki fabrikasından getirttiğini, içkilerin sahte olmasının mümkün olmadığını, sahteyse de bunda kendisinin bir kusuru olmadığını belirtti. İşyeri sahibi M.T. ifadesi alındıktan sonra Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla serbest bırakılırken, sahte olduğu tespit edilen 243 şişe içkinin el konduğu öğrenildi./ iha


Firma yetkilisi Aydınpost Haber Merkezi'ne avukatı aracılığıyla haberi şu şekilde tekzip eden bir açıklama yaptı:

“Müvekkilim şirket, İncirliova"da Burgaz Rakı isimli firmanın ürünlerini bu şirketten bedeli mukabilinde alıp tamamen yasal bir şekilde satmaktadır. Söz konusu ürünlerin tamamının giriş, çıkış kaydı, faturası ve maliye kayıtları mevcuttur. Olay günü tamamen iftira olan asılsız bir ihbara dayanarak müvekkil şirkete maliye bakanlığına bağlı denetçiler ve emniyet görevlilerinden oluşan kalabalık bir grup tarafından gelinerek bir araştırma yapılmıştır. Yapılan araştırma sonucunda düzenlenen belgelerden ve tutulan tutanaklardan da anlaşılacağı üzere müvekkilim şirketin iş yerinde hiçbir kaçak mala, vergisi ödenmemiş, irsaliyesiz ve faturasız ürüne rastlanmamıştır. Bu hususun doğruluğu görevliler tarafından tutulan ve elimizde bulunan tutanaklarla da sabittir. Bu kadar araştırma ve soruşturma sonucunda bulunan tek şey bazı 70"lik ve 100"lük tabir edilen şişelere düşük bandrol yapıştırılmış olmasıdır. Söz konusu bu bandroller ve hologramlar Burgaz şirketi tarafından yapıştırılıp müvekkilime gönderilmektedir. Müvekkilim şirketin bu bandrolleri incelemeye yetkisi olmadığı gibi bunların okunmasını sağlayan özel makine de elimizde bulunmamaktadır. Ayrıca bandroller çıplak gözle okumaya da uygun değildir. Şu noktaya da dikkat çekmek isteriz ki, TMSF bu olaydan 3 ay önce Burgaz isimli firmaya el koymuştur. Müvekkil şirketin ürün aldığı şirket şuan devletin denetiminde olan bir şirkettir.”