Baykal, bütçenin, şiddetin dağ başından şehirlere indiği, güvenlik güçlerinin kendilerini savunmakta yetersiz kaldığı, can ve mal güvenliğinin giderek kaybolduğu, vatandaşı, sokağı sahipsiz bir Türkiye ortamında görüşüldüğünü savundu. Baykal şunları söyledi: “Türkiye'yi buraya AKP iktidarının 7 yıldır izlemekte olduğu etnik ayrıştırma politikası taşımıştır. Bu politikanın Kürt açılımı olarak son 4,5 aydaki uygulamaları Türkiye'yi şimdiden tehlikeli bir kardeş çatışması ortamına sürüklemiştir. Eğer iktidar bu yolda yürümeye devam ederse, yani virajı alamazsa çok daha vahim gelişmelerin yaşanması kaçınılmaz olacaktır.”

ETNİK HUSUMET ARTTI

Hükümetten, Tokat'taki hain saldırıyı değerlendiren Baykal, “Bu olayı PKK'nın yapmış olabileceğini bir türlü içlerine sindiremiyorlar. Eğer ortada somut delil varsa çık söyle. PKK'nın bunu yapmamış olabileceğini söyleyecek kadar PKK'yı sahiplenme psikolojisine teslim olmuşsunuz” dedi.

Baykal, Danıştay cinayetinde de buna tanık olduklarını söyleyince AK Parti sıralarından sözlü müdahaleler oldu.

İnsanların birbirlerinin kimliğini sorgulamaya başladıklarını ifade eden Baykal, “Etnik husumet yaygınlaşıyor. İşler giderek çığırından çıkıyor” diye konuştu.

CHP lideri ne demek istedi

PKK ile mücadelede hükümetin gereken kararlılığı sergilemediğini iddia eden Baykal şunları söyledi: “İsrail'e deprem gibi cevap veririm' diyor. Güzel, ama biz deprem gibi cevabı, PKK ve Kandil'e de vermesini bekliyoruz. Oraya deprem gibi cevap yok. Oraya karşı uzlaşmacı bir anlayış...O uzlaşmacı anlayışın sonucu ne; şimdilik, sadece Tokat. Daha gerisi var, orada bitmedi o iş.”/yeni şafak