Demokratik açılım süreci ile birlikte gözler bugün Habur'dan giriş yapacak PKK'lılara çevrildi.
Irak'taki Kandil ve Mahmur bölgelerinden geleceği belirtilen, DTP'lilerin ''Barış grubu'' olarak nitelediği ve teslim olması beklenen terör örgütü PKK üyeleri için Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'nda hazırlıklar tamamlandı.

Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK'nın bulunduğu Kandil'deki kamplardan gelen örgüt mensupları ile Mahmur'dan gelen aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 30 kişi için Habur gümrük sahasında özel yetkili 5 savcı, 1 hakim ve 30 avukatın bulunabileceği salon hazırlandı.

Irak'tan gelecek ve aralarında PKK'lıların da bulunduğu grubun askerlere teslim olmasının ardından Habur Sınır Kapısı'ndaki askeri taburda ifadelerinin alınacağı, sağlık kontrolünden geçirileceği, daha sonra da emniyette ifadelerinin alınacağı bildirildi.

Habur'daki çalışmalar boyunca Şırnak Valisi Ali Yerlikaya ve diğer yetkililer, çalışmalarla yakından ilgilendi.

Öte yandan, aralarında Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, Şırnak milletvekilleri Hasip Kaplan, Sevahir Bayındır, Muş Milletvekili Sırrı Sakık ve Batman Milletvekili Ayla Akat'ın da bulunduğu bir grup milletvekili ile belediye başkanı da Silopi ilçesine geldi.
DTP Silopi İl Başkanlığınca Habur Sınır Kapısı'na 2 kilometre uzaklıktaki tır parkının yanındaki alanda Diyarbakır, Şırnak, Silopi, Cizre ve Başverimli belde belediyelerince gönderilen çok sayıda çadır, çadırların bulunduğu alana 30 adet seyyar tuvalet kuruldu.

KONVOYDA KAZA: 1 ÖLÜ

Irak'ın kuzeyindeki Mahmur kampından Türkiye'ye dönmekte olan 4'ü çocuk, 9'u kadın 26 kişiye eşlik eden konvoyda kaza oldu.İki aracın çarpıştığı kazada bir kişi öldü, birkaç kişi de yaralandı.
Bir polis eskortunda, onlarca araçlık konvoy eşliğinde kamptan ayrılan gruba, dağdan inen 8 PKK'lı da katılacak. Bunların gruba nerede katılacağı bilinmiyor. Grubun, birkaç saat sonra Türkiye sınırında yetkililere teslim olması bekleniyor./sabah