Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, emekli aylıklarına yapılacak zammın memurlara verilen zam oranı gibi hayal kırıklığı yarattığını savunarak, ''Tabiri caizse dağ fare doğurmuştur'' diye konuştu.

Yokuş, yaptığı yazılı açıklamada, emekli ayıklarına gelecek yıl için yapılacak zammın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağının ifade edilmesinin emeklilerde büyük beklenti yarattığını ifade etti.

Emekli aylıklarına 80 ila 90 lira zam yapılacağı haberinin, milyonlarca emekliyi hüsrana uğrattığını belirten Yokuş, şunları kaydetti:

''Emeklilerimize reva görülen zam oranı da memurlarımıza verilen zam oranı gibi hayal kırıklığı yaratmış, tabiri caizse dağ fare doğurmuştur.

Türkiye ekonomisinin çok iyi gittiğini, büyümenin hızla gerçekleştiğini sürekli olarak yapmış oldukları konuşmalarda dile getiren hükümet yetkilileri, bu iyi gidişten ve büyümeden neden emeklileri ve memurları nasiplendirmemektedir? Eğer ekonomide büyüme ve iyileşme varsa bundan faydalanmak, işçi, memur ve emeklilerin de hakkıdır.

Her ne kadar hükümet yetkilileri kabul etmeseler de ülkemizde ki ekonomik şartlar oldukça ağırdır. Dar ve sabit gelirliler, ay sonunu getirememe kabusu ile icra ve iflasın eşiğinde bir hayat sürmektedir. Yaşam koşullarının zorluğuna bir de ilerleyen yaşa bağlı olarak sağlık giderleri eklenen emeklilerimize, 80 lira zam vermek onları ölmeye mahkum etmektedir.''

A.A.