Her sene Türk sinemasına emeği geçen usta oyunculara Yaşam Boyu Onur Ödülü veren Uluslar arası Dadaş Film Festivalinin bu yıl onur ödülünü Türk Sinemasının usta ismi Kadir İnanır’a verilecek.

14 Mayıs’ta Yakutiye Kent Meydanında Film Afişleri sergisinin açılışını yapacak olan Türk sinemasının Usta İsmi İnanır, yapılacak kortejin ardından Erzurum Kültür Merkezi açılış Gecesinde onur ödülünü alacak.

KONUK ÜLKE: İRAN
Geçen yıl festivalin uluslar arası bölümünde Gürcistan’ı ağırlayan Dadaş film Festivalinin bu yıl konuk ülkesi İran. İran’lı sanatçılar, İran Konsolosu, İran Kültür Ataşesi’nin katılacağı festivalde İran Sinemasından gösterime girecek filmler ise şöyle; Eli Hakkında, Annenin A’sı, Hz Yusuf, Yaşamak İçin Bir yer, Kırk Yaşında

TEMA; ÇOCUK HAKLARI
Her yıl bir tema ile yoluna devam eden Uluslararası Dadaş film Festivalinin bu yıl ki teması Çocuk Hakları olacak. Bu çerçevede çocukların çektiği filmler gösterilecek ve TRT Çocuk ekibi Erzurum’da çocuklarla birlikte 1 dakikalık kısa filmler çekecek.

KENT MEYDANI FİLM ATÖLYESİ OLACAK
Sergilere ve şenliklere ev sahipliği yapan Yakutiye Medresesi bu kez film atölyesi olacak. 7. uluslar arası Dadaş film Festivali Kapsamında 14. 19 Mayıs tarihleri boyunca her gün Belgeselci Ertuğrul Karslıoğlu ve Turhan Yavuz öğrencilerden oluşan 35 kişilik bir ekip ile Yakutiye Medresesinin Belgeselini çekecekler.

YARIŞMA FİLMLERİ
7. Uluslar arası Dadaş film Festivalinin uzun metraj bölümünde 2011-2012’de gösterime giren; Kurtuluş son durak, Entelköy Efeköye Karşı, Berlin Kaplanı, Mar ve Memleket Meselesi filmleri yarışacak. Filmler aynı zamanda festival boyunca Erzurum Kültür Merkezi, İl Özel İdaresi ve Dadaş sinemalarında ücretsiz gösterilecek.