ÇYDD soruşturmasını yürüten, ardından iddianame hazırlayan ve bu iddianamesi mahkeme tarafından kabul edilen Özel Yetkili Savcılığın tam 16 ay önce mahkemeye gönderdiği delil klasörlerinden 4'ünün aslında mahkemeye hiç gönderilmediği ortaya çıktı.

Bir seneyi aşkın bir süredir devam eden yargılama boyunca mahkeme de bu eksikliğin farkına varmamış. Avukatların da tepkisine neden olan "unutkanlık" bugünkü duruşmada Mahkeme Başkanı'nın eksik olan 4 klasör belgenin kaleme gönderildiğini duyurmasıyla ortaya çıktı.

12. AĞIR CEZA MAHKEMESİ 5'İNCİ DURUŞMAYI GÖRDÜ

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya aralarında 6 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmada Aydın Ortabaşı ve Namık Kemal Boya savunma yaparak suçlamaları kabul etmediklerini söylediler.

SAVCILIK KLASÖRLERİ GÖNDERMEYİ UNUTMUŞ

Duruşmaya, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'ndan gelen yazı damga vurdu. Soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 13 Aralık 2010'da açılan davaya ilişkin delillerin olduğu 4 klasör belgeyi mahkemeye göndermeyi unuttuğu ortaya çıktı.

MAHKEME DE 1 SENEDİR FARK ETMEMİŞ

Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu duruşmada, savcılığın unuttuğu 4 klasör belgeyi mahkeme kalemine gönderdiğini belirtti. Gelen klasörlerin içinde, soruşturmaya ilişkin bazı kararların ve telefon dinleme tutanaklarının olduğu öğrenildi. Avukatlar, ilk duruşması 18 Mart 2011'de yapılan davanın eksik belgelerle yürütüldüğünü ifade ederek tepki gösterdiler. Avukatlar, bu belgeleri incelemek için süre istedi.

POYRAZKÖY DAVASI İLE BİRLEŞTİRİLDİ

"Ergenekon" soruşturması kapsamında, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri ile üyelerinden oluşan 8 kişinin yargılandığı dava, "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmatlara" ilişkin dava dosyasıyla birleştirildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmata ilişkin dava sanıklarının beyanlarının, birbirini etkilemesi ve dava konusu olan olaylarla ilgili hukuki ve fiili irtibat bulunmasını göz önüne alarak, bu davanın "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmatlara" ilişkin davayla birleştirilmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, dün görülen 5'i tutuklu 10 sanığın yargılandığı "Gölcük'te ele geçirilen belgelere ilişkin" davanın da, "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmatlara ilişkin" davayla birleştirilmesine hükmetmişti.