Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte dernek binasında düzenlediği basın toplantısında derneğin hizmetlere başladığını duyuran ÇYDD Aydın Şube Başkanı Dr. Eralp Atay, ÇYDD'nin Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacını güden, ülkenin çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkması ülküsü için bilgi, beceri ve deneyimi birikimiyle, gönüllü çalışan bir dernek olduğunu söyledi. Atay, ÇYDD'nin ülke sorunlarının çözümüne yönelik somut projeler oluşturarak, toplumun kalkınmasına katkıda bulunduğunu vurgulayarak, "ÇYDD Aydın Şubesi olarak, ÇYDD'nin temel yaklaşımını koruyan çizgisini, Aydın ilinde gerçekleştirmek istiyoruz. Kız çocuklarımızın eğitimine destek vermek, üniversite öğrencilerinin okumalarını sağlamak, çeşitli kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunmak, kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri ile düzenli çalışmalar yürütmek istiyoruz. Çocuk kulübü, gençlik, sağlık, hukuk, sosyal etkinlikler, kültür-çevre ve burs komisyonları kurarak çalışmalarımıza başlayacağız. Amacımız, Aydın ilindeki çağdaş, aydın, laik değerlere sahip insanları bir araya getirerek sinerji yaratmak, birlikte ortak projeler üretmek ve hayata geçirmektir" dedi.

Ekonomik durumu iyi olan ve ÇYDD'nin değerlerine bağlı kişileri derneklerine üye olmaya davet eden Atay, derneklerine yapılacak bağışlarla üniversite öğrencilerine burs verileceğini bildirdi.

Atay, toplantının sonunda ÇYDD Aydın Şubesi yönetim kurulu üyeleri Sıdıka Fahlioğulları, Türkan Selek, Nihat İkiz, Dr. Nurten Atalay ve Dr. Seval Karagözlü kamuoyuna tanıtıldı.