Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Seracettin Kaya İl Merkezinde bulunan Atatürk Devlet Hastanesi Poliklinik binasının depreme dayanıklı olmadığı ve yıkılması gerektiği konusundaki gelişmeleri değerlendirdi.
Aydın"ın 33 ilin içinde bulunduğu 1.derece deprem bölgesinde olduğunu ifade eden Aydın Tabip Odası Başkanı Dr Seracettin Kaya “Atatürk Devlet Hastanesi poliklinik binasının depreme dayanıklı olmadığı ve yıkılması gerektiğini konusundaki gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Yeni sayılan poliklinik binasının bu şekilde nasıl teslim alındığını ve bina kabulünü yapan teknik sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılıp yapılmadığını merak etmekteyiz.Buradan Bayındırlık Müdürlüğüne sormamız gereken önemli bir soru şudur; İlimizdeki diğer hastane ve sağlık kuruluşlarının depreme dayanıklılık durumu nedir?” dedi.
Derhal kamuoyuna açıklayıcı bilgi verilmesini isteyen Kaya, “Günde 3 bin hastanın muayene olduğu, 40–50 hastanın ameliyat edildiği Atatürk Devlet Hastanesi için valimiz, ilimizde bulunan tüm siyasi parti başkanları, ilimiz milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları, dernekler, sendikalar ve halkımız seferber olmalı acilen sorunun çözümü için ortak hareket edilmelidir.Yeni hastane ile ilgili girişimler bir yandan sürdürülmeli, hastanenin hizmeti aksatmaması için şu anda otopark olarak kullanılan alana prefabrik poliklinik binaları hızla inşa edilmelidir.Biz Aydın Tabip Odası olarak konunun takipçisi olacağız ve üzerimize düşecek her türlü görevi yapmaya hazırız “ şeklinde konuştu.