AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-Van depremi nedeniyle iptal edilen Cumhuriyet Bayramı törenleri sonrasında yürüyüş yapma kararı yurdun farklı illerinde uygulandı. Yürüyüş yapma kararı alınan Aydın'da da katılımın azlığı ise herkesi şoke etti.

Türkiye Gençlik Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği Aydın Şubesi, Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl ve İlçe Teşkilatı, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Eğitim-İş Sendikasının birlikteliğinde düzenlenen Cumhuriyet Yürüşü Aydın Zafer Meydanı'ndan polisin yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde başladı. Yürüyüşe Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da neden katılmadığı merak konusu oldu.
 
Hükümet aleyhine sloganların atıldığı yürüyüşün sonunda İstiklal Marşı’nın ezan okunurken söylenmesine bazı vatandaşlar tepki gösterdi. CHP’nin desteklediği yürüyüşte gençlerin tepki gören yanlışını CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan düzeltti. Gençlerle görüşen Bülent Tezcan, ezana saygı gereği ezanın dinlenmesini istedi. Hatanın farkını varan organizatörler Ezan bittikten sonra İstiklal Marşını yeniden okuyarak hatalarını telefi ettiler. 
 
Türkiye Gençlik Birliği İl Başkanı Emre Albayrak Yaptığı açıklamada, "1923 Cumhuriyet Devrimi etrafında birleşen Türk Milleti, 2011 ylına geldiğimiz de dışarıdan Amerika ve Avrupa Birliği, içerisinde ise onun yerli iş birlikcileri tarafından bölünme ve parçalanma tehditi ile karşı karşıyadır. 1954'lerde başlayan karşı devrim süreci şuan ki AKP iktidarı ile hızlandırılmıştır. Atatürk'ün yarattığı halkçı-devletçi ekonomi, laik düzen ve bağımsız Türkiye'den eser kalmamıştır. AKP iktidarı ile beraber kurulan Mafya-Tarikat-Gladyo rejimi vatanımızı esir almış bulumaktadır. Sahte delililerle, gizli tanıklarla, tertiplerle, subatlarımız ve aydınlarımız Silivri ve Hasdal zindanlarında kanunsuzca hapsedilmektedir. Açılılımlarla ve Büyük Orta Doğu Projesi gereğinde Türkiye bölünmete sürüklenmektedir. Atatürk'ün tam bağımsız ve çağdaş Türkiye'sini kendi ellerimizle yeniden yaratacağız" dedi. 
 
Yapılan basın açıklamanın sonrasında, Atatürk Meydanındaki Sulu Park önünde Türkiye Gençlik Birliği Aydın Şubesi tarafından hazırlanan kısa süreli Çanakkale Savaşları'ndan bir kesit canlandırıldı. Kısa canlandırmanın ardından duygulanan Aydınlılardan bazıları ise göz yaşlarını tutamadı. 
 
29ekimcumhuriyetyuruyusu-(11).jpg
29ekimcumhuriyetyuruyusu-(17).jpg
29ekimcumhuriyetyuruyusu-(25).jpg
29ekimcumhuriyetyuruyusu-(40).jpg
29ekimcumhuriyetyuruyusu-(51).jpg
29ekimcumhuriyetyuruyusu-(58).jpg
29ekimcumhuriyetyuruyusu-(67).jpg
29ekimcumhuriyetyuruyusu-(80).jpg
29ekimcumhuriyetyuruyusu-(89).jpg
29ekimcumhuriyetyuruyusu-(99).jpg
29ekimcumhuriyetyuruyusu-(103).jpg
29ekimcumhuriyetyuruyusu-(122).jpg
29ekimcumhuriyetyuruyusu-(133).jpg