Nazilli Öğretmen evinde düzenlenen kahvaltıda açılış konuşmasını yapan ADD Nazilli Şube Başkanı Kamil Aktamur; “Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği ülkemiz bugün Cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı ve zor sürecinden geçmektedir. Bu süreçte emeğimize, geleceğimize, laik demokratik Cumhuriyetimize ve Cumhuriyetin kazanımlarına, ulusal bağımsızlığımıza ve bütünlüğümüze, sosyal hukuk devletine ve yargı bağımsızlığına yönelik saldırılar kaygı verici boyutlara ulaşmıştır. Cumhuriyet tarihimizde bir ilk yaşanmış, Cumhuriyet kutlamaları iptal edilmiştir. Cumhuriyet kutlamalarının iptal edilmesi tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemize Nazilli’de de protesto edilmiştir” dedi.
Yabancı ülkelerin ders kitaplarında M.Kemal Atatürk’e yer verildiğini fakat kanun hükmünde kararnameler ile Atatürk’ün ders kitaplarından çıkartıldığına değinen Başkan Aktamur; “Dünya’da hakkında en çok kitap yazılan yabancı devlet adamları ile siyasal ve asker liderin övgülü sözler ettiği kişi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Yan yana, omuz omuza dayanışma içerisinde saflarımızı sıklaştırarak ve çoğalarak ülkemizin üzerinde dolaşan kara bulutları dağıtmak, insanlarımızın mutlu, özgür insanca ve kardeşçe yaşayabilecekleri bir Türkiye ortak hedefimiz olmalıdır” şeklinde konuştu.
Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyesi ve ADD Aydın Şube Başkanı Yrd.Doç.Dr. Günver Güneş, düzenlenen kahvaltının siyasi iktidar tarafından iptal edilen Cumhuriyet yemeğinin bir alternatifi olarak düzenlendiğini belirtti. Düzenlenen kahvaltılı sohbette Atatürkçü Düşünce Derneğinin misyonu, faaliyetleri ve çalışmaları üzerinde konuşan Güneş, Türkiye’de ve Dünya’da meydana gelen gelişmelerin bize yansımaları üzerinde açıklamalarda bulundu.