Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

-Tüm dünya kadınlarının ülkemizin vefakar, cefakar onurlu kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nünü yürekten tebrik ediyorum.

-Her alanda çok daha huzurlu hale getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Barışı savunuyor, savaşlaırn sona ermesi için aktif görevler üstleniyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun savaşlar önce kadınları ve çocukları hedef alıyor.

 

Oğul Esad'dan hesap soralacak

-Terör, göç, yoksulluk aynı şekilde kadınları hedef alıyor. Baskılar dayatmalar, en çok kadınlara en çok çocuklara hayatı zehir ediyor. 9 senedir gerçekliştirdiğimiz reformlar herkesten çok kadınları mutlu etti. Onların yaşantısında adeta sessiz devrim gerçekleştirdi. Filistin'in, Hama'nın, Humus'un, Şam'ın mağrur ama mazlum kadınlarını selamlıyorum.

-Suriye yönetimi kendi halkına yönelik şiddetin dozunu artırdı. Suriye'nin çeşitli kentlerine ordu imkanlarıyla keskin nişancılarla yapılan ağır silahlarla birlikte yapılar saldırılarla birlikte onlarca insan hayatını kaybetti. 11 yaş üstü grubu yatırıp boğazlamak süretiyle öldürüldükleri haberini alıyoruz.

-Başta BM olmak üzere uluslararası toplum bir kez daha izlemekle yetiniyor. BM'den çıkartılamayan kararlar Esed yönetimine güç veriyor, katliamı teşvik ediyor. Katliama sessiz kalan ülkelere sesleniyorum. Masum bir çocuğun akan bir damla kanı her türlü stratejinin kat be kat üzerindedir. Film izler gibi katliamı izleyenlerin elerine yapışır hiçbir zaman çıkmaz ve çıkmayacaktır.

-Buradan Beşar esad'a hatırlatıyorum. Babasının yaptıklarının hesabı sorulmadı. Ama bu yapılanlar oğul Esad'dan soralacak. Suriye'de akan kan yerde kalmayacak. Başta, Humus olmak üzere gelen yardımların ulaşabilmesi için Suriye üzerinde baskı oluşturulmak zorundadır.

 

İşsizlik oranı düştü

-İşsizlikte son 10 yılın en düşük oranına ulaştık. Şubat ayı ihracatımız bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11.4 arttı.

-İki önemli göstergeyi daha hatırlatmak istiyorum.

-Merkez Bankası biz iktidara geldiğimizde rezerv 27 milyar dolardı. Şu anda altın dahil 88 milyar dolar oldu.

-IMF'ye 2002'de borcumuz 23.5 milyar dolar idi. Şimdi 2.8 milyar dolar.

 

Cumhurilet hayal partisi

- Birinci olan çalışma üzerinde bazı düzenlememeler yaptı ve kamuoyuna açıklandı. Türk lirasının simgesini değiştirdik. CHP'nin sanat eleştirmeni olduğunu farkettik. Alttan bakınca şuna benziyor, üstten bakınca şuna benziyor, aynaya tutunca şuna... Son derece zorlama yorumlar yapıldı. Hayal güçlerini zorlayan yorumlar. Simgede RTE harfleri olduğunu iddia ettiler. Mübarek Cumhuriyet partisi değil Cumhurilet hayal partisi.

-Devlet Bahçeli geri kalır mı? Bahçeli'nini hayal dünyası çok daha geniş.

-Nerede üst üste koyduğunuz tuğla var? Bu sorumuza cevap alamadık. Allah aşkına ne yaptınız ne ürettiniz? CHP'li vekil 12 saat konuşmuş. Benim oğlum bina okur döner döner yine okur. Hangi çözüm ürettiniz? Yapılana kulp takmaktan bir milim öteye gidemediler.

-Yürüyen yalan görmek istiyorsanız CHP başkanına bakın demiştim. Zoruna gitmiş bana altı defa yalan makinası dedi. Peki yalan makinası nedir. Yalanı ortaya çıkaran cihazdır.

 

CHP'nin doku nakline ihtiyacı var

-CHP'de kaset operasyonuyla başarılı bir yüz nakli operasyonu yapıldı. Ama CHP'nin dokuyla uyuşacak bir doku nakline ihtiyacı var. Önce genlerini değiştirmesi gerekiyor. Erenekoncu zihniyetten kurtulması gerekiyor. CHP'nin bu millete ödettiği bedellerle yüzleşmesi gerekiyor. Ceberrut tarihiyle yüzleşmeden genler değişmez.

-Bizi 28 Şubat üretti diyor. 28 Şubat'a neden destek verdiniz? 28 Şubat'ın tamtam sesleri sizden çıkıyordu. 28 Şubat'ın orkestra şefiyle neden birlikte aday belirlediniz? 27 Nisan bildirisini alkışlayan siz değil miydiniz? Eğer brütüs arıyorsan aynaya bak aynaya.

 

Ben İmam Hatip mezunu bir Başbakan'ım

-TÜSİAD'a bir gönderme yaptım. Rahatsız oldular. Zekai Baloğlu'nu iyi biliriz. O raporu hazırlatan siz değil miydiniz. Niye rahatsız oluyorsunuz. Sizin hazırladığınız raporda imam hatiplerin yok oluşu yok muydu?

-TÜSİAD dün ne söylüyorsa bugünde onu söylüyor. CHP'ye de bunu tavsiye ediyorum. eğilmeden bükülmeden ne söylemek istiyorsan onu söyle.

-Ben İmam Hatip mezunu bir Başbakan'ım.

-İmam hatip mezunu olarak üniversiteye almadılar. Liseyi bitirdikten sonra üniversiteye aldılar. Bize hendek atlattılar. Neler yaptılar neler. Anadolu sahip çıkıyor. 21.5 milyon oy böyle geldi.

 

Hocalı katliamı

-Hocalı katliamı için yapılan mitinglerde açılan pankartlar gözü dönmüş ırkçılarıın işi olduğunu söyledim. 10 binlerce kişinin katıldığı münasebetsiz pankartlar açılabiliyor. Katledilmesine niçin onlara sahip çıkmıyor bir de onları izah edilsin. Bunlara niye sahip çıkmıyorsunuz onlar izin kardeşi ise Hocalı'dakiler de bizim kardeşimiz.

-Adıyaman'da alevi kardeşlerimizin evleri işaretlendi. Burada dikkat çekici olan şudur. Olay ortaya çıkmadan CHP'li vekil 200 evin işaretlendiğini söylüyor. Cumhuriyet hayal partisi dedim ya, Sivas çorum olaylarına kadar götürdüler.

-Olay netleşmeden Alevi vatandaşları galeyana getirmek sorumsuzluktur.