29 Ekim Cumhuriyet Bayramı"nın 87. yılı tüm yurtta olduğu gibi Aydın"da da coşkuyla kutlandı. Kutlamalara Aydınlılar yoğun ilgi gösterdi. Askerlerin ve öğrencilerin resmi geçit töreni ile Aydın Jandarma Helikopter Filosu"na bağlı helikopterlerin gösterisi büyük alkış aldı.
Aydın İstasyon Meydanı"nda düzenlenen törende, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu halkın bayramını kutladı.
Törenlere AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, MHP Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu, Siyasi Partilerin İl Başkanları, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda ve atıcılık yarışmalarında dereceye girenlere madalya ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler.
“BU ÜLKENİN BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE AŞAMAYACAĞI ENGEL YOKTUR”
Konuşmasına Cumhuriyet"in kurulmasında emeği geçen Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit ve gazilerin aziz hatırası önünde saygıyla eğildiğini belirterek başlayan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, birlik ve beraberliğin öneminden söz etti. Türk milletinin cumhuriyet demokrasi ile taçlandırarak, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma hedefinde büyük mesafe kat ettiğini ifade eden Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, “Artık hedefimiz, ülkemizi çağdaş dünyanın da ilerisine taşımaktır. Bu hedefe de dürüstlükten taviz vermeden çalışarak, daha çok çalışarak ulaşabiliriz. Cumhuriyetimizin 100. yılına geldiğinde güçlü demokrasisi, dev ekonomisi, birlik ve beraberliğini daha da pekiştirmiş, devlet-millet kaynaşmasını artırmış yapısıyla Türkiye"nin dünyada hak ettiği yere geleceğine inanıyoruz. Milli hedeflerimize ulaşmak için ihtiyaç duyduğumuz güç, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunda gizlidir. Karşımıza çıkan engelleri aşabilmek için ihtiyacımız olan en önemli husus birlik ve beraberliktir. İstiklal mücadelesindeki başarımızı nasıl birlik ve beraberliğimize borçluysak bugün önümüze çıkan engelleri aşmak için yine birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır” dedi.
Törende konuşmaların ardından efelerin zeybek gösterisi halkın beğenisini toplarken, askerler ve polisler tören geçişini yaparken Aydın Jandarma Helikopter Filosu"na bağlı helikopterler tören alanı üzerinde uçuşlar yaparak halkın bayramını kutladı.