İnternet üzerinden haberleşerek sarayın çevresinde toplanan çok sayıda Wulff karşıtı vuvuzela çalarak töreni protesto etti.
Başlangıçta sarayın içinde yaklaşık 200 davetlinin huzurunda kısa bir veda konuşması yapan Wulff, geleneksel askeri veda töreni için sarayın bahçesine çıktığında protestolara hedef oldu.

Cumhurbaşkanlığı askeri bandosu, Wulff'un daha önce belirlediği 4 parçayı çalarak veda etti.

Veda törenine, cumhurbaşkanlığı görevini vekaleten yürüten Bavyera Eyaleti Başbakanı Horst Seehofer, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bazı kabine üyeleri, eski cumhurbaşkanları Horst Köhler ile Walter Scheel, çok sayıda politikacı, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Almanya Türk Toplumu (TGD) Genel Başkanı Kenan Kolat ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) yetkililerinden Bekir Alboğa da katıldı. Kolat, törene katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, Wulff'un göçmenlerin Alman toplumuna entegrasyonu ve dini hoşgörü konusunda yaptıklarının hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi.

Yaklaşık 160 davetli ise Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı olduğu dönemde görevini kötüye kullandığı suçlamasıyla hakkında soruşturma yürütüldüğü gerekçesiyle Wulff'un davetini reddetti.