Yargıç, “Kimse yasaların üzerinde değildir” dedi. Katsav istifa etmek zorunda kalmıştı.

Eski İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav"a, iki ayrı tecavüz vakası ve cinsel taciz suçlarından 7 yıl hapis cezası verildi. Beş yıl önce açılan davayı dün sabah karara bağlayan Tel Aviv Bölge Mahkemesi"nden Yargıç George Karra, “Kimse yasaların üzerinde değildir” dedi. Katsav mahkeme salonunda gözyaşlarına boğuldu.

Dava beş yıl önce, Katsav"ın Turizm Bakanı olduğu sırada yanında çalışan "Aleph" rumuzlu bir kadın tarafından, tecavüz suçlamasıyla açılmıştı. Sonradan iki ayrı kadın daha o dönem cumhurbaşkanlığının son günlerini geçiren Katsav"ı tacizle suçlamış, skandalı yatıştıramayan cumhurbaşkanı Haziran 2007"de istifa etmek zorunda kalmıştı.
İsrail"i ayağa kaldıran davada, ikisi kadın üç yargıç, 7 yıl hapis cezası ve 2 yıl daha şartlı hapis cezasının yanı sıra, cumhurbaşkanının "Aleph" rumuzlu kadına 100 bin Şekel (yaklaşık 44 bin TL), cumhurbaşkanlığında çalışan "L" rumuzlu kadına da 25 bin Şekel (yaklaşık 11 bin TL) tazminat ödemesine hükmetti.

Yargıç Karra, cezayı okurken, “Tecavüz suçu bir insanın onurunu zedeler, ruha zarar verir. Bu vakada tecavüz suçunun ağırlığı, suçlunun yetkilerini kötüye kullanması nedeniyle daha da ağırlaşmıştır” dedi.

Gözyaşlarına boğuldu
Suçlamaları en başından bu yana reddederek kendisine şantaj yapıldığını ve savcılarla basının lincine maruz kaldığını savunan 65 yaşındaki eski Cumhurbaşkanı, karar okunurken yanına gelen oğullarından birine “Heyecanlanma, hata yapıyorlar” dedi. Katsav daha sonra gözyaşlarına boğularak yargıçlara “Hata yaptınız! Bu bir yalan! Davayı açan kadınlar da biliyor, bu yalan!” diye bağırdı.

Katsav"ın avukatları davada delil veya görgü tanığı olmadığını savunarak temyiz için Yüksek Mahkeme"ye başvuracaklarını belirtti.

Temyizden sonuç çıkmazsa hapis cezasının 8 Mayıs"ta başlaması öngörülüyor.

milliyet