Bahçeli, yazılı açıklamasında, BDP'nin desteklediği bağımsızların Meclis'e gitmediğini, CHP'nin ise törene katılıp yemin etmediğini hatırlattı ve "Bu talihsiz eylemlere tutuklu bulunan milletvekillerinin serbest bırakılmaması gerekçe gösterilmiştir" dedi.
Bahçeli, MHP'nin ise halen tutuklu bulunan bir milletvekili dışında tam kadro TBMM'de yerini aldığını ve yeminini gerçekleştirdiğini kaydetti. Bahçeli, açıklamasında, "Tüm bu gelişmeler üzerine Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül inisiyatif alarak muhalefet partileri ve bağımsız milletvekilleriyle görüşmek için harekete geçmiştir. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan Erdoğan'la gerçekleştirdiği iki saati aşkın görüşmeden sonra, siyasi partileri Çankaya Köşkü'ne davet etmesi kuşku verici ve baştan sorunlu bir tavır olmuştur" dedi.
MHP'nin krizin bir parçası olmadığını vurgu yapan MHP lideri, "Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ün kamuoyunu oyalamak için pozisyon aldığına inandığından Çankaya Köşkü'nden gelen görüşme talebini geri çevirmiştir" dedi.
 
TGRT