Olayın çok ciddi olduğunu belirten Gül, "Gelişmeleri takip ettim. Takip etmeye devam ediyorum. En kısa zamanda sayın milletvekili kurtarılacaktır." dedi. 

Cumhurbaşkanı Gül, Suudi Arabistan ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı. Gazetecilerin kaçırılan milletvekili Hüseyin Aygün ile ilgili sorusunu cevaplayan Gül, "Çok ciddi bir olaydır. Siyasi partilerin birlikte hareket etmesini takdirle takip ediyorum. Milletvekili, sadece milleti değil, tüm Türkiye'yi temsil eder. Ciddi bir olaydır. Takip ettim. Takip etmeye devam ediyorum. En kısa zamanda sayın milletvekili kurtarılacaktır." ifadelerini kullandı.

Aygün'ün zarar görmemesi için operasyon başlatılmadığı ile ilgili söylentilerin hatırlatılması üzerine Gül, "En önemli şey sayın milletvekilinin sağ salim kurtarılmasıdır. Bunun nasıl olacağı ile ilgili kararı, güvenlik güçleri verecektir. Doğru olan neyse onlar onu yapar. Onların işine karışmamak gerekiyor. " şeklinde konuştu.

Gül, CHP'nin TBMM'yi toplantıya çağırması ve MHP ve AK Parti'nin toplantıya gitmeyeceğini açıklamasını, "Karar siyasi partilere aittir. Siyasi partilerin bileceği iştir." diye yorumladı.