Başbakan'ın İran'ı ziyaret edeceğini açıklaması iki gelişme ile üst üste gelince daha da önem kazandı. Biri, BM Genel Kurulu'nda nükleer çalışmaları durdurması yönünde yapılan telkinler tazeliğini korurken, İran'ın uranyum zenginleştirme tesislerinin ikincisinin devreye girdiği yönünde Uluslararası Atom Enerjisi'ne gönderdiği açıklamaydı. Tam bir şok etkisi yaptı. İran diplomasisi bir kez daha dünyayı şaşırtmayı başardı. Diğeri ise BM Genel Kurulu nedeniyle ABD'de bulunan İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ın konuşması sırasında bazı ülkelerin salonu boşaltmasıydı.

Başbakan'ın İran'a yapacağı ziyaret bu nedenle bir anda önem kazandı. Ancak bizim için sürpriz olan İran ziyaretinin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun 12 Eylül tarihinde bu ülkeye yaptığı ziyaret sırasında kararlaştırıldığını öğrendim.

Bir ziyaret daha var İran'a. Onu da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gerçekleştirilecek. Ancak o önümüzdeki yıl olabilecek gibi gözüküyor. İran'da bir Türk firması tarafından yaptırılan bez firmasının açılışını İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'la birlikte yapacaklar.

Türkiye bölgede birtakım roller üstlenirken, bunu İran'a karşı yapma gibi oyuna da gelmiyor. Bölgemizi düzenleyeceksek, önce komşularımızla birlikte gerçekleştireceğiz bunu.

Öncelikli olarak da İran'la, Irak'la, Suriye ile.-yeni şafak