Sakarya ve Bolu'da katılacağı program öncesi Sapanca'ya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün korumaları, yolu erkenden trafiğe kapatan polisleri uyardı: "Çabuk yolu açın, yoksa çok kötü fırçalar!"

Sakarya ve Bolu'da katılacağı program öncesi Sapanca'ya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün korumaları ile polisler arasında yolun erken kesilmesi sebebiyle ilginç diyaloglar yaşandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte, Sakarya ve Bolu'da katılacağı programlar öncesi Sapanca'da bulunan Güral Otel'e geldi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün gelişi öncesi Sakarya Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, otoban gişelerinden otele kadar olan güzergahta geniş güvenlik önlemleri aldı. Gül'ün gelişine kısa bir süre kala trafiği kesen polis ekipleri ile Cumhurbaşkanlığı korumaları arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

AMİRLER BÖYLE İSTİYOR

Yolun erken kesildiğini belirten korumalar, polislerden konvoyu görene kadar yolun kapatılmamasını istedi. Ancak görevli polis memuru "Ne yapalım, amirlerimiz böyle istiyor, kes diyorlar kesiyoruz" diye cevap verdi.

Bunun üzerine koruma görevlisi, Cumhurbaşkanı Gül'ü kastederek, polis memuruna, "Abi şurayı bir görürse, inan çok kötü fırçalar. Trafiğin kesilmesini, vatandaşın bekletilmesini hiç istemez" dedi. Bir süre sonra konvoyun yaklaştığını gören koruma, "Artık gerek kalmadı, kuyruk 1 kilometre oldu" diye serzenişte bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi, otel önünde bulunan vatandaşlara el sallayarak otele giriş yaptı.