İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Abdullah Gül, üroloji servisinde hasta bakıyor, Emine Erdoğan ise çocuk polikliniğindeki çocuk hastaları iyileştiriyor. Hastanenin çocuk gelişimi bölümü de Sezen Aksu'ya emanet. Türkiye'nin ünlü üç ismi ile adaş olan bu doktorlara hasta akını var.
 
MERAK EDEN GELİYOR
 
Babasının Sezen Aksu hayranlığı nedeniyle isminin Sezen konulduğunu anlatan Aksu, "İsmimi öğrenip beni merak eden bazı hastalar Anadolu yakasından bile geliyor" diye konuşuyor. Tıp fakültesindeyken arkadaşlarının "First Lady" diye takıldığı Emine Erdoğan ise, "Yüzüme karşı soran olmadı ama kapının önünde ismim hakkında konuşulduğunu duyuyorum" diyor. Üroloji asistan doktoru Gül ise hastalarının, "Biz şimdi cumhurbaşkanına mı muayene olduk?" diye takıldıklarını ve en çok Kayserili olup olmadığının sorulduğunu anlatıyor. Hastanenin üroloji servisinde asistan olarak çalışan Abdullah Gül henüz 26 yaşında genç bir doktor. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 1.5 yıldır görev yapan Gül, daha önce Iğdır'da 112 ambulans doktoruymuş.
 
"SAYIN CUMHURBAŞKANIM"
 
Aslen Bursalı olan Gül bazı hastalarının ise içeriye gülerek "Sayın Cumhurbaşkanım" diye girdiklerini aktarıyor. İsminin her zaman topluluk arasında sıyrılmasına neden olduğunu anlatan Gül, "Okulda, 250 kişilik amfide bile tanınıyordum, Cumhurbaşkanımızla akraba olup olmadığımla ilgili sorular her yerde sorulur" diye konuşuyor. Hastanenin çocuk polikliniğinde yaklaşık 5 aydır görev yapan Emine Erdoğan ise henüz 30 yaşında. Eşinin de evde kendisine "First Lady" diye hitap ettiğini söyleyen Erdoğan popülerliğini "Telefonla randevu alan hastalar sırf ismimi ilginç bulup randevu talep ediyor" sözleriyle anlatıyor. Çocuk gelişimi ünitesinde çalışan 27 yaşındaki Sezen Aksu ise 4 yıldır hastanede görev yapıyor. Aksu "Muayeneden sonra söz mutlaka ismime de geliyor. Bir gün Sezen Aksu ile tanışmayı çok istiyorum" diyor.
sabah