Ak Parti ve MHP ile oluşan Cumhur İttifakı Aydın içinde aynı kararı verince, Aydın BŞB için Aday açıklaması neredeyse astrologlara kalmış durumda. İşin mutfak cephesinde olunca yakinen şahit olduklarımız meselenin hiçte iç açıcı olmadığını gösteriyor. Lakin asıl olan ve unutulan benimde üstünde durduğum ANAHTAR, Efeler Belediyesi’dir. Diğer ilçeler gibi oda anlaşmanın bir parçası olarak bir tarafa verilir önce büyük şehir belli olsun diyenler yanılıyor. NEDEN?

2014 seçimlerinde BŞB ile aynı olsun aman kavga olmasın diye sadece bir oy gibi görünerek seçilen EFELER belediyesi kimliksiz haliyle 5 sene geçirdi, öyle ki kendi asıl kimliğinden feragat ederek ismini büyük şehire veren koca şehir mahalle aralarında ismi geçen bir hale geldi. Bu seçimde EFELER hakkı kimlik bunalımını yaşamak istemiyor. Hizmet karmaşası, o bana bunu yaptırmadı, bana bunu vermedi kavgasını yaşayarak uyum sürecinin parti ile olmayacağını anladı. Meseleyi Cumhur ittifakı açısından da ele alırsak şöyle bir denklem çıkıyor ortaya;

Efeler, hiçbir ortağa ait olmayan bir aday ile seçime girilerek alınamaz. Öyle hayal kuranlar varsa, tutamadıkları tabanı hiç tutamazlar haberleri olsun. Hem de iki ortak içinde bu geçerlidir. Çünkü Aydın halkı aklı başına gelsin diye geçmişte diğerine oy verebilmiş bir halktır. Tasvip edilir ya da edilmez ama halk bunu yapabiliyor. Dolayısı ile;

Efeler Adayı aşağı yukarı falan değil tam anlamıyla şu özelliklere sahip olmalıdır. Gelinen nokta ve gecikmeler, hızlı toparlanma ve teşkilatları harekete geçirme, heyecanlandırma için bu şartları zoraki kılmıştır. (Tabi bence )   Nedir bu şartlar ?

  1. Vakit daraldı, Efeler adayı artık hem ülkücü cephede, hem de AK Parti cephesinde hızlı  hareket sağlayabilecek biri olmalıdır ki, ittifak anlamını bulsun. Teşkilat EVET desin.
  2. Efeler Adayı şu saatten sonra Büyük şehir için Anahtarı elinde bulunduran oy toplama özelliğine sahiptir. Çünkü hesaplar değişti bence, büyük şehri alan EFELER’i alır değil, EFELER’i alan büyük şehri alacaktır.
  3. Dolayısı ile özellikle geçmişinde paradan yada başka konulardan dolayı çiziği olmayan ve gönül kazanabilecek, mümkünse dik duruşu ve dava adamlığı ile herkes tarafında Evet alabilecek biri olmalıdır.
  4. Özellikle efendim kuruya yaşa dokunmadan mümkünse ekran görüntüleri ile seçim çalışmalarını atlatalım diyen kulislere, taşın altına bedeninizi koyun beyler değişimini sağlayabilecek biri olmalıdır. (Kulis deyince duyduğum son dedikoduları da aşağıda yazacağım )
  5. Aydın şehrinin daha önce ki yazımda da anlattığım gibi öğrenilmiş çaresizliğini aşacak ekipleri kurabilecek, genç dinamik nesillerin önünü açacak ve gençleri koşturacak biri olmalıdır. Herkeste bilir ki Aydın’ın en büyük sorunu genç beyin göçüdür.
  6. Eğitimli ve mütevazi, kolay ulaşılabilir, tuttuğunu koparacak, enerjiyi yükseltecek nicedir seçim kaybetmiş partililere alışılmışın dışında olduğunu göstererek EVET dedirtecek biri olmalı
  7. Hem şehirle ilgili hem de Efeler halkı için dertlenen Ankara tarafından bilinen ve onay görebilen biri olmalı ki yatırımların önünü açsın. Aydın ilini AVM şehri görünümünden uzaklaştırsın

Bundan dolayı aday seçimi Cumhur İttifakı kazanacaksa ve Cumhur İttifakı EFELER için kafa yoruyorsa ithal ve çatı formülü ile değil, bizzat kendi bağrında yetişmiş kişilere bu teklifi götürerek işi çözmelidir. Çünkü aradıkları cevher kendi içlerinde vardır ve bu çözüm Cumhur İttifakı için köprüden önceki son çıkıştır.  Tabi bunlar benim gördüğüm ve bildiğim kadarı ile dilimin döndükleri.

KULİS DEDİKODULARINA GELİNCE  

Dedikodu ile ilgilenmesem de siyasi olunca dikkat çekiyor, hele tam da bu yazının üstüne gelince daha da ilgi çekici oldu. Son dedikodulara göre EFELER için ismi geçen adaylardan biri de eğitimci ve siyaset bilimci Hüseyin TURGUT imiş. Hüseyin TURGUT geçmişi açısından Ülkücü bir geçmişe sahip ve Ak Parti cephesinde de çok ciddi olaylara imza atmış durumda. Özellikle 657’e tabi bir memur gibi durmayıp il il gezerek konferanslar vermesi, Aydın’da her fırsatta dernek ve sosyal çevrelerde entelektüel birikimi ile dikkat çekiyor.

Dedikodu da olsa benim kafamı kurcalamadı değil. Parti yöneticileri ne düşünür bilemem ama bu dedikodu ile benim aklıma Haluk ALICIK örneği geldi. Haluk ALICIK her dönem rakiplerini yenerek seçimi göğüslemeyi başardı. Hüseyin TURGUT ile benzer yönleri çok fazla. İkisi de eğitimci ve siyaset ile iç içe bir geçmişleri var. Haluk Başkan kişiliği ve duruşu ile farklı kesimlerden oy almayı başardı. Hüseyin TURGUT sosyal yaşantısı, TV programlarında entelektüel duruşu ile toplumda tanınan bir pozisyona sahip aynı etkiyi uyandırıp İyi parti ve CHP seçmeninden oy alabilir. Aydın halkı her seçimde belli isimlerin ön planda olmasından sıkılmış durumda, Cumhur İttifakı farklı bir ismi ön plana çıkararak fark yaratabilir. Özellikle Ümmet Akın’ın ittifak anlaşması ile geri çekilmesinden sonra iki parti taraftarı da yıpranmış durumda. Bu yıpranmışlığı toparlamak açısından iyi bir isim olabilir.

Tabi kararı Cumhur İttifakı verecek ama bende dedikodulardan konuyu biraz analiz etmek istedim.

Bundan sonrası parti yöneticilerinin kararına bağlı da olsa seçime giderken zamanla yarışmanın ne olduğunu ve CHP adaylarının çoktan propaganda çalışmalarına başladığını da unutmamakta fayda var.  

Aydınpost ANDROID'de TIKLA YÜKLE!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA YÜKLE!