Aydın Belediyesi ve Aydın Meyve, Sebze ve Çiçekçiler Odası’nın ortaklaşa kararıyla cumartesi pazarı Aydın Tekstil bulvarı üzerine taşındı. Yeni pazar yerinde 644 pazarcı yer alırken, pazarcı esnafının tamamı kayıtlı esnaftan oluşuyor.
33 yıldır dar sokak aralarında kurulan Pazar yerindeki konutlarda çıkabilecek olası bir yangında itfaiye ekiplerinin ve 112 acil servis ambulanslarının girememesi tehlikesini göz önünde bulunduran Aydın Belediyesi ile Aydın Meyve, Sebze ve Çiçekçiler Odası yaklaşık 6 ay önce yer arayışına başlamıştı. Geçen süreçte en uygun yerin eski pazar yerinin altında bulunan ve yoğun trafiğin yaşanmadığı Aydın Tekstil Bulvarı üzerine taşınmasına karar verildi.
Aydın Meyve, Sebze ve Çiçekçiler Odası Başkanı Yusuf Demirtaş, yeni pazaryerinde tüm düzenlemeleri yaptıklarını belirterek, pazarcı esnafının yerlerini noter huzurda yapılan çekilişle belirlediklerini söyledi. Yeni pazaryerinden hem vatandaşların, hem de esnafın çok memnun kaldığını dile getiren Demirtaş, “Tüm vatandaşımız ve esnafımız Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ettiler. Halkımız sokak aralarında pazar alışverişini yaparken, aradığını kolayca bulamıyordu. Şimdiki Pazar yerimizi ise geniş bir bulvar üzerinde ve pazara alışverişe gelen vatandaşımız istediğini rahat bir şekilde bulup alabiliyor. Ayrıca eski pazaryerinde geçtiğimiz aylarda bir vatandaş evinde kalp krizi geçirmiş, fakat ambulans Pazar kurulu olduğu için sokağa girememişti. Bu nedenden dolayı da vatandaşımız hayatını kaybetti. Tüm bunlardan dolayı Pazaryerini değiştirme kararı aldık” dedi.

KAYITDIŞI ESNAF PAZARA GİREMEYECEK
Yeni pazaryerinin en büyük avantajının ise haksız rekabeti önlediğini dile getiren Demirtaş, “Eski pazaryerinde kayıt dışı da dahil olmak üzere 1500 üzerinde pazarcı vardı. Ama yeni Pazaryerimizde yer verdiğimiz pazarcıların hepsi kayıtlı esnaf. Böylece kayıtlı esnafımızın önceki pazaryerindeki mağduriyetini de önlemiş olduk. Sadece yeni pazaryerimizde değil, yapacağımız denetimler ile diğer semt pazarlarına da kayıt dışı olan pazarcı giremeyecek” diye konuştu.


GÖZLER DİĞER SEMT PAZARLARINDA
Demirtaş, Cumartesi pazarını pilot bölge olarak seçtiklerini, Perşembe günleri Efeler mahallesinde kurulan ve Cuma günleri de Yedi Eylül Mahallesinde kurulan semt pazarlarının ikisini birleştirerek, şuanda atıl bir durumda olan Türkiye’nin en modern Pazaryerlerinden birisi olan Fatih Kapalı Pazaryerine taşımayı hedeflediklerini dile getirdi. Demirtaş, şunları söyledi: “Fatih Kapalı Pazaryeri trilyonlarca yatırım yapılmış bir yer. Şuanda bu yerin atıl bir vaziyette olması yazık. Öte yandan Kemer pazarını da Ay-Ko Pazar yerine taşıma düşüncemiz var. İleriki dönemde de asırlık olan Aydın’ın en eski pazarlarından Salı pazarında da otogarın bitmesi ve minibüs garajının taşınması sonrasında düzenleme yapılacak”