Edinilen bilgiye göre ilçeye bağlı Beydeğirmeni köyünün camisinde cuma namazı kılındığı sırada, Ü.K. isimli şahıs elindeki silahla aralarında husumet olduğu iddia edilen B.Y. ve Ş.Y.'ye kurşun yağdırdı. Daha sonra etrafa da ateş eden Ü.K., pencereden atlayarak camiden uzaklaştı.

Olayda B.Y., Ş.Y., B.K., H.A., F. Ö. ve V.E. yaralandı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri cami çevresinde yoğun güvenlik önlemi alırken, yaralılar ambulanslarla Suşehri Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. B.Y. Suşehri Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, diğer yaralılar ilk müdahalenin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi.

Olayın ardından yaralıların yakınları cami ve hastaneye akın etti. Yaralılardan Ş.Y.'nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Görgü tanığı Rafet Şahin ise, 'Hoca cuma namazı farzını kıldırdı, tam sünnete geçiyorduk ki silah sesleri gelmeye başladı. 'Yere yatın' sesleriyle birlikte paniğe kapıldık. Sonra namazı yarıda bırakıp camiden dışarı çıktık. Silahlı saldırıyı yapan Ü.K. ise camdan atlayarak kaçtı. Bunların arasında yıllar önce yine husumet olduğunu duymuştuk' dedi.

Ü.K. jandarma ekiplerine teslim olurken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.