Erdoğan, “Kazdıkları çukurdan çıkacaklarına inanıyorum” dedi.
 
CHP’den yemin krizinde olumlu sinyaller gelirken çeşitli açılışlar için İstanbul’da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan da konuyla ilgili son bir açıklama daha geldi. Erdoğan, “Yaptıkları tüm tahrik edici açıklamalara, üslupsuz beyanlara rağmen, nezaketsiz tutumlara rağmen, biz, yapıcı olmaya, nezaketten yana tavır takınmaya devam ediyoruz. Ben umuyorum ki başta Ana Muhalefet Partisi olmak üzere, Meclis’i boykot edenler, yemin etmeyerek, Meclis çalışmalarından uzak duranlar, bir an önce bu yanlışlarından vazgeçip, yemin ederek, Meclis çalışmalarına katılacaklardır. İnanıyorum ki bu partiler, kendi kazdıkları ve kendi kendilerini ittikleri bu çukurdan bir an önce çıkacak, sorunun değil, çözümün bir parçası haline geleceklerdir” dedi.
 
Bu sorun mutlaka çözülmeli
 
Yemin krizinde yumuşama sinyali veren CHP, yol haritası belirlemek için Parti Meclisi’ni (PM) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında topladı. Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan PM üyesi Ercan Karakaş, ‘yemin sorununun’ mutlaka çözülmesi gerektiğine işaret ederek, “Sorunun çözüm yeri de Meclis’dir. CHP güven oylamasında görüşünü ortaya koymak isteyecektir. CHP’nin Hükümet Programı hakkında mutlaka söyleyecekleri vardır” dedi.
 
Herkesin krizsiz bir siyaset arzuladığını belirten Nur Serter de, “Yemine en içten şekilde bağlıyız. Ben CHP’nin bu süreci kararlılıkla ve onuruyla aştığını düşünüyorum” diye konuştu.
 
Atilla Kart ise son yaşanan gelişmeleri olumlu gördüğünü söyleyerek, “Dileğimiz odur ki, pazartesi günü bu kriz aşılmış olur” dedi.
 
Yasama faaliyetlerine hazırız
 
CHP’li Ali İhsan Köktürk de, “CHP demokrasi adına bir eylem gerçekleştirdi. Bu demek değildir ki, CHP Meclis’i boykot ediyor. Meclis çalışmalarına katılmak istemiyor. Bu nedenle biz gruplar arasındaki dünkü gelişmelerden oldukça mutluyuz. Sorunun çözülebileceği yönünde iki taraf arasında ciddi görüş birliktelikleri oluşmaya başladı. Biz tabii ki Türkiye’de demokrasinin gelişmesini sağlayan her türlü anlaşmaya çok sıcak bakıyoruz ve gerçekleşmesini diliyoruz.
 
Meclis’e girmeye ve yasama faaliyetlerine katılmaya hazırız” diye konuştu.
 
Hacıosman-Taksim 24 dakika
 
BAŞBAKAN Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin MAKYOL inşaata yaptırdığı 4. Levent-Hacıosman Metro Hattı’nın son bölümünün açılışı dolayısıyla Darüşşafaka İstasyonu’nda düzenlenen törene katıldı. Erdoğan, bu istasyondan metroya binen bir vatandaşın 4. Levent’e 12 dakikada, Taksim’e 24 dakikada, Yenikapı’ya 32 dakikada, Otogar’a 50 dakikada, havaalanına 63 dakikada ulaşacağını belirterek, “Aynı şekilde, Marmaray tamamlandığında, Üsküdar’a 43 dakikada, Kadıköy’e 49 dakikada, Kartal’a 79 dakikada ulaşmak mümkün hale gelecek. Ben, 4. Levent-Hacıosman Hattı, Hacıosman Metro İstasyonunun tüm İstanbullu kardeşlerimize bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum’’ diye konuştu. Erdoğan, şöyle devam etti: ‘’Bu metro hattını, peyderpey tamamlayarak hizmete açtık. İlk bölümü olan 4. Levent-Maslak-Atatürk Sanayi Sitesi arasını 30 Ocak 2009 tarihinde açmıştık. Daha sonra Atatürk Sanayi Sitesi-Darüşşafaka arasını 2 Eylül 2010’da, Sanayi-Seyrantepe arasını da 11 Kasım 2010’da devreye alarak, İstanbul’umuzun hizmetine sunmuştuk. Bugün açılışını yaptığımız son bölüm, sadece bir istasyon değil, aynı zamanda tam teşekküllü bir transfer merkezi. 90 milyon lira maliyetle inşa edilen bu istasyonda 600 araç kapasiteli 4 katlı otopark ile 2 metro katı yer alıyor. Bu istasyon, otobüs ve minibüs peronları, taksi cepleri ile Sarıyer istikametinden gelen toplu taşıma araçlarını, raylı sisteme entegre eden bir merkez. Bu metro hattını, yapımı devam eden Marmaray, Kadıköy-Kartal, Otogar-Bağcılar-İkitelli hatları ile entegre ettiğimizde, İstanbul’un ulaşımında uzak kavramı ortadan kalkacaktır.’’ (stargazete)