Cudi, Gabar, Kato ve Küpeli dağlarında teröristlerin barınabileceği bölgelere bomba yağdırılıyor. PKK'ya ait olan sığınaklar imha edildi. ABD helikopterleri de sınırın karşı tarafında uçuşlarını sıklaştırdı


ÜMİT KOZAN, MUZAFFER DURU, RAMAZAN İMRAĞ Şırnak DHA

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sınır ötesi operasyon olanağı veren tezkerenin TBMM'de kabul edilmesinin ardından Kuzey Irak sınırında askeri hareketlilik arttı. Olası bir sınır ötesi harekât öncesinde, başta Şırnak olmak üzere tüm sınır boyunda güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. ABD helikopterlerinin de Kuzey Irak tarafında sınır boyunda keşif uçuşlarını artırdığı gözlendi.
Beytüşşebap ilçesine bağlı Beşağaç köyünde 7'si köy korucusu 12 kişinin öldürülmesi, Küpeli Dağı'nda 13 askerin şehit edilmesinden sonra başlatılan geniş çaplı operasyonlar hava destekli olarak devam ediyor. Cudi, Gabbar, Kato ve Küpeli dağlarında teröristlerin barınabileceği bölgelere bomba yağdırılıyor. Güvenlik güçleri tarafından yapılan arazi arama tarama faaliyetleri sırasında terör örgütüne ait ve içerisinde bol miktarda yaşam malzemesi bulunan çok sayıda sığınak ortaya çıkarıldı. Köylerde ise günlük yaşam devam ediyor.



Birlikler teyakkuzda

Irak sınırında meydana gelecek sızmalara karşı da sınır bölgesindeki askeri birlikler teyakkuz haline geçirildi. Güvenlik güçleri sınırın Türkiye tarafındaki dağlarda barınan teröristlere karşı yoğun operasyonlarını sürdürürken, Kuzey Irak sınırındaki birliklerde de büyük hareketlilik gözleniyor. Sınır boyuna tank ve asker sevkiyatı hızlanırken, konvoylara havadan helikopterle güvenlik desteği sağlanıyor. Cizre'den son olarak 5 tank daha TIR'lara yüklenerek sınıra gönderildi.




ABD'den gözetleme

Son günlerde, Kuzey Irak'ta bulunan ABD helikopterlerinin Türkiye sınırındaki uçuşlarını sıklaştırdığı gözleniyor. Habur Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Irak'ın Halil İbrahim Sınır Kapısı'na iniş kalkış yapan ABD helikopterleri, Türkiye sınırı boyuncu doğuya doğru gözetleme uçuşu yaptıktan sonra gözen kayboldu.
Öte yandan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Atay ve 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu ile beraberindeki komutanların bölgedeki askeri birliklerde denetleme ve incelemeleri sürüyor.