KUZEY CAROLINA- Amerika'da yaşayan 27 yaşındaki Tiffanie Didonato adlı kadın, cücelik sendromu yaşadığı için kemik uzatma yoluyla 1.06'yken 1.42 santimetreye ulaştı.

Ekim ayında evlenen Tiffanie, düğün töreni sırasında kocasının koluna girip yürürken mutluluktan neredeyse ağlayacak duruma geldiğini söylüyor.

"Kemiklerimi kırmak zorunda kaldılar.Bacaklarımı bir arada tutabilmek için araya bir alet koydular.Tam olarak 35.5 santim uzadım.Ve şimdi normale daha yakınım" açıklamasında bulunuyor.

"Hayatta en büyük isteğim özgür olmak, araba kullanmak ve evlenmekti.Bunlar insanların hep ulaşabildiği şeyler.Ama benim için hayal gibiydi.Oysa şimdi ameliyat sayesinde bambaşka bir hayatı, istediğim, düşlediğim günleri yaşıyorum"

Topuklu ayakkabılarıyla şimdi neredeyse 1.52 santimetre boya sahip olan Tiffanie, cücelik sendromu yaşadığının 8 yaşındayken fark edildiğini söylüyor.

Uzmanlar, daha önce kimsenin boyunun 35.5 saantimetre uatılmadığını, bunu tıp tarihinde bir ilke imza attığını belirtiyor.

"8 yaşından sonra büyümem durdu.Kapı kulpuna bile yetişemeyecek kısalıktaydım.Ancak annemle düşündük ve ameliyat olmama karar verdik.Kemiklerimin uzatılmasını ve herkes gibi normal bir görünüme sahip olmak istedim. O zorlu ameliyat her şeye değdi." ifadesinde bulunan Tiffanie'nin eşinin boyu ise normal.