İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne görülecek davanın ek delil klasörlerinde Ahmet Mahmut Ünlü’nün ifadesi yer aldı. İddianamenin bir numaralı sanığı Nejat Ergin’in 25 yıldır tanıdığını belirten Ünlü, "Ben önceki yıllarda Sulukule’de vaazlık yaptığımdan kendisi de o mahallede bulunduğundan bu şekilde tanışmış oldum. Yanlış hatırlamıyorsam 1 sene kadar önce yanıma ziyaret amaçlı uğradı. Eski günleri yadettik. Onun dışında herhangi bir konuşma yapmadık. " dedi.

İNTERNETE DÜŞEN GÖRÜNTÜLER

Savcılık sorgusunda Ünlü’ye, internete düşen uygunsuz görüntülerine ilişkin şantaj iddiaları da soruldu. “Size ait olduğu iddia edilen uygunsuz gizli çekim görüntüleri için santaj yoluyla sizden büyük miktarda para istenmesi üzerine bu şahısların engellenmesi için Nejat Ergin’den yardım talep ettiğiniz tespit edildi. Bu konuda bildiklerinizi açıklayın?" diye sorulan Mahmut Ünlü’nün, “Ben kesinlikle bu olayla ilgili Nejat Ergin ile konuşmadım. İnternette yayınlanan görüntülerle ilgili Nejat Ergin ile ilgili hiçbir görüşmemiz olmamıştır. Sorulan konuyla ilgili hukuki ve yasal yollar haricinde hiçbir faaliyetim olmamıştır. " diye yanıt verdi.

“FUHUŞ AMAÇLI KADIN GETİRMEDİM ONLAR TALEBEYDİ"

Fuhuş amaçlı Türkiye’ye getirildiği iddia edilen Fas uyruklu kadınları tanımadığını belirten Ünlü. “Benim yabancı uyruklu bayanların Türkiye’ye gelmesiyle ilgili bir bilgim yoktur. “dedi. Yurtdışından talebe getirmesi için sanık Barış Sezek’e 800 TL verdiğini ifade eden Ünlü, “Ben talebe getirmesi için para verdim Sezek’e. Bu bayanlarla ilgili hiçbir bilgim ve irtibatım yok. Onlarla ilgili para vermedim. Kesinlikle fuhuş amaçlı bayan getirilmesine yönelik değildir. " diye ifade verdi.

" ‘TALEBE’ VE ‘SEYİT’ ŞİFRE DEĞİL"

‘Yurtdışından gelecek bayanlar hakkında ‘talebe, seyit’ diyerek şifreli konuşmanızın sebebi nedir?’ diye sorulan Ünlü, “Talebe, Seyit şeklinde şifreli konuşmadım. Doğrusu budur. Yurtdışından gelecekler benim bildiğim kadarıyla talebeydi. " diye yanıt verdi.

“PEKER’DEN YARDIM İSTEMEDİM"

Fuhuş amaçlı yurtdışından kadın getirdiğine yönelik sorular karşısında şaşırdığını ifade eden Ünlü’ye savcılık sorgusunda Avni Özsalih isimli şahsın tehdit edilmesi amacıyla Sedat Peker’den yardım istediğine yönelik sorular da yöneltildi. Avni Özsalih isimli kişinin kendisi hakkında olumsuz konuşmalar yaptığını belirten Ünlü, “Ancak benim kendisiyle ilgili bir husumetim yoktur. Ben Sedat Peker’i daha önceden ne gördüm ne tanırım. İradem dışında Yaşar Baba olarak tanıdığım bir kişi benim adıma ona mektup yazdığını öğrendim. Ama benim bu konuda bir talebim ve bilgim yok. Ben kesinlikle suç içerebilecek bir hareketle Avni Özsalih’in aleyhimde konuşmalarını engellemek istemedim. Benim Peker’den bir talebim olmamıştır. " diye ifade verdi.

KARAGÜMRÜK ÇETESİ, ESKİ TÜRKİYE GÜZELİNİ ŞANTAJ İÇİN KULLANDI TESPİTİ

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilin) Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün yargılandığı davanın ek delil klasörlerinde, çetenin eski Türkiye Güzeli Neslihan Önder’i kullanarak kamuoyunun yakından tanığı isimlere şantaj yapmaya çalıştığı belirtildi.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün de aralarında bulunduğu 16 sanık hakkındaki davanın ek klasörleri avukatlara dağıtıldı.

ÜNLÜ İSİMLERE ŞANTAJ İDDİASI

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne görülecek davanın ek delil klasörlerinde yer alan belgelere göre çete, oyuncu İlker İnanoğlu ve işadamı Erdal Acar’ın da aralarında bulunduğu bazı isimlerden, şantaj yaparak para almak için planlar yapmış.

"ÇETE, ESKİ TÜRKİYE GÜZELİ NESLİHAN ÖNDER’İ YÖNLENDİRDİ"

Nejat Ergin’in liderliğindeki çetenin, soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Türkiye Güzeli Neslihan Önder aracılığıyla kamuoyunun da yakından tanığı isimleri tuzağa düşürmek için çalıştığı ileri sürüldü. Belgelerde Önder’in tanıştığı kişilerin özel bilgilerini ele geçirerek çeteye verdiği ve çetenin bu bilgilerle şantaj yaparak para almaya çalıştığı belirtildi. Neslihan Önder’in bu amaçla oyuncu İlker İnanoğlu ve işadamı Erdal Acar ile bu amaçla ilişki kurmaya çalıştığı ileri sürüldü.

İLKER İNANOĞLU VE ERDAL ACAR İFADEYE ÇAĞRILDI

Bu tespitin ardından Erdal Acar ve İlker İnanoğlu ifadeye çağrıldığı ortaya çıktı. Emniyette müşteki sıfatıyla ifade veren işadamı Erdal Acar’a, "Yiğit Ergin’in manken Neslihan Önder’i yönlendirerek, bazı şahıslar hakkında elde ettileri kişisel verileri şantaj amaçlı kullandıkları anlaşılmıştır. Bu kapsamda, Neslihan Önder’in sizinle ilgili bir takım planlar yaptığı ve bunun karşılığında haksız çıkar sağlamayı amaçladığı değerlendirilmiştir. Bildiklerinizi anlatınız" diye soruldu.

ACAR: ANLAM VEREMEDİM

Erdal Acar ise "Ben adı geçen Neslihan Önder ve Yiğit Ergin’i tanımıyorum. Şahısların bana karşı bu şekilde faaliyet içinde olmasına anlam veremedim. Bu şahıslar tarafından herhangi tehdit ve şantaja maruz kalmadım. Şikayetçi değilim" diye ifade verdi. İfadeye çağrılan İlker İnanoğlu ise yurtdışında olduğunu belirttiği ve ifadeye gelmedi.

ÜNLÜ GÖZALTINA ALINACAĞINI ÖNCEDEN ÖĞRENMİŞ

Dinlemeye takılan görüşmede, Ünlü’ye bir müridi gözaltına alınacağını önceden bildirmiş. Cübbeli’yi arayan M.E. “Hocam bizim fizyoterapist rüyasında savcının sizi aldığını ve çok sıkıştırdığını gördüğünü söylüyor. Devlet acaba bize bir şey mi yapacak" diyor.

Ünlü ise rüyayı, “Yok ya o kuvvet verecek kuvvet" diye yorumluyor. M.E’nin “Ama hocam savcının rüyada sizi çok sıkıştırdığını söylüyor" şeklinde üstelemesi üzerine Ünlü, “Kuvvet verecek bu o manaya geliyor" diye yanıt veriyor.