Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, behçet hastalığı nedeniyle tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi'nden İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Burada kortizon tedavisi uygulanan Ünlü, yeniden cezaevine götürüldü.

CÜBBELİ'DEN FENERBAHÇE MODELİ

Fuhuş ve insan ticareti suçlaması ile tutuklanıp cezaevine konulan Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü ani bir kararla duruşma günlerinde Fenerbahçe modeline soyundu. Daha önceki duruşmalara taraftarlarının gelmesini istemeyen Ünlü, basın danışmanı aracılığı ile duyurduğu mektubunda cemaat mensuplarını adliye önünde toplanıp kendisine destek vermeye çağırdı.

Ünlü'nün cemaat mensuplarından istediği desteğin benzerini Fenerbahçeli taraftarlar başkanları Aziz Yıldırım'a dava sürecinde göstermişti.

BEHÇET HASTALIĞI NEDİR?

Behçet hastalığı ağızda ve cinsel bölgede ağrılı ülserler (yaralar), göz problemleri ve deri bulgularıyla seyreden bir hastalıktır. Hastalık nadir görülmekle birlikte Türkiye'de daha nadirdir. Hastalık 1924 yılında bu hastalığı tanımlayan Tütk Dermatolog Hulisi Behçet'in adıyla Behçet hastalığı olarak adlandırılmıştır.

Behçet Hastalığı ipek yolu üzerinde bulunan ülkelerin insanlarında daha sık ve şiddetli olarak görülen bir hastalıktır. Akdeniz ülkeleri orta doğu ve uzak doğuda 10.000 kişinin birinde Behçet Hastalığı görülür. Hastalık başka ülkelerde başka etnik gruplarda da görülebilir.

İpek yolu üzerindeki ülklerde erkeklerde daha fazla görülürken, diğer etnik gruplarda kadınlarda daha sık görülür. Hastalık her yaşta görlebilmkle birlikte en sık 20-30 lu yaşlarda ortaya çıkar.