Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın Yörük Efe Kültür Derneği'ni ziyaret etti.
Vali Coş, Malazgirt Aile Çay Bahçesi ve Düğün Salonu'nda gerçekleşen ziyarette yaptığı konuşmada, ''Yörüklerin bu toprakların Türkleştirilmesinde, İslamlaştırılmasında ve böyle kalmasında büyük emekleri, gayretleri olan insanlar olduğunu'' belirterek, Yörüklerin bu toprakların öz sahipleri olduğunu söyledi.
Yörüklerin kültürlerini günümüze taşıyan, günümüzde de yaşatanların başlarının tacı olduğunu ifade eden Vali Coş, ''Bunlara sahip çıkmamız lazım ki, hızla değişen dünyada yeni yetişen, bizlerin yerini alacak olan genç nesiller, bu değerleri bilebilsin, tanıyabilsin ve sahip çıkabilsin. Bu manada Yörük Efe Kültür Derneği'nin önemli bir işlevi yerine getirdiğini memnuniyetle görüyoruz. Bundan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Valilik olarak, yapacağınız tüm çalışmalarda, siz ve sizin gibi derneklerin, vakıfların yanında ve hizmetindeyiz'' diye konuştu.
Vali Coş, Yörük Efe Kültür Derneği'nin faydalı işler yaptığını, mensuplarını bir araya toplayıp, sadece kültürel anlamda değil, ekonomik anlamda da mensuplarına rehberlik etmeye çalıştığını memnuniyetle gördüğünü kaydetti.
Aydın Yörük Efe Kültür Derneği Başkanı Muhsin Aydoğdu da, önümüzdeki günlerde dernek olarak ekonomik yatırımlara başlayacaklarını belirterek, ilçelere özgü ürünlerin yetiştirilmesi ve pazarlanması konusunda girişimlerde bulunacaklarını bildirdi.