Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından yürütülen, Türkiye ve AB arasındaki Sivil Toplum Diyaloğu-2 ''Balıkçılık ve Tarım Hibe Programı'' çerçevesinde Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin uygulayıcısı olduğu ve Aydın Süt Üreticileri Birliği, Uluslararası Hayvan Kayıt Komitesi (ICAR), Alman Holstein Birliği'nin (DHV) proje ortağı olduğu ''Geleceğin Süt Çiftliklerinin Yönetiminde Bilgi Köprülerinin Kurulması Projesi''nin tanıtım toplantısı Aydın'da yapıldı. 
     Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda düzenlenen toplantıya, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Aydın Milletvekilleri Semiha Öyüş, Gültekin Kılınç, AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel, sivil toplum örgütü ve oda temsilcileri ile sığır üreticileri katıldı. 
     Vali Coş, toplantıda yaptığı konuşmada bu tür projelerin amacının sivil toplum kuruluşlarının gelişmesi, güçlenmesi ve birbirleri ile diyaloglarının iyileştirilmesi olduğunu söyledi. 
     Projenin konusunun çok önemli olduğunu belirten Coş, şöyle konuştu: 
     ''Süt, dünya var olduğundan beri en temel gıdalardan birisidir. Süt üretiminin var oluşu insanoğlunun var oluşuyla mevcut olan bir faaliyet alanıdır. Günümüzde tamamen bilgiye, teknolojiye ve pazarlamaya dayalı bir sektör halini almıştır. Eğer biz bu gelişmenin dışında kalırsak, eski yol ve yöntemleri kullanarak üretim yapmaya, pazarlama yapmaya çalışırsak başarılı olmamız mümkün değildir. 
     Bugün süt üretiminde kaliteyi yakalamadan, süt üretimini arttırmadan ve üretilen süt ürünlerini AB standartlarında değerlendirmeden bu sektörle ilgili sorunlarımızı çözemeyiz. Bunları geliştirmemiz için sektör mensuplarının bu konularla ilgili olması, bireysel, grupsal ve sektörel anlamda üzerine düşeni yapması ve uygulamaya gitmesi çok önemlidir.' 
     Toplantıda, Aydın ili Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör, Aydın İli Süt Üreticileri Başkanı Servet Başkaya ve AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel de proje ile ilgili sunum gerçekleştirdiler.