Aydın bölgesindeki domates fidelerinde görülen ve üreticilerin zarar etmesine yol açan domates hastalığı ile ilgili olarak AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Çiftlik Köyü Muhtarı Ahmet Demirci ve domates üreticileri, Vali Coş'u makamında ziyaret etti. 
     Vali Coş, ziyarette yaptığı konuşmada, çiftçiler durumu Aydın Tarım İl Müdürlüğüne intikal ettirdikten sonra, müdürlüğün konuyu tüm birimleri ile araştırmaya başladığını belirterek, bu hastalığın daha önce görülen veya sık karşılaşılan bir durum olmadığını, sıra dışı bir olay olduğunu söyledi. 
     Hastalıkla önce bilinen yol ve yöntemlerle mücadele etmeye çalışıldığını, ancak bu yöntemlerin çok etkili olmadığı yine benzer sorunun devam ettiğinin görüldüğünü aktaran Vali Coş, şöyle konuştu: 
     ''Bunun üzerine, bu sorunu el birliği ile çözebilmek için İl Tarım Müdürlüğümüz, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile ADÜ'nün katılımıyla müşterek bir çalışma ekibi oluşturduk. Şu anda Tarım Bakanlığına bağlı Zirai Mücadele Enstitüsünden gelen uzman ziraat mühendisleri, müşterek bir çalışma yapıp, sorunu çözmek için neler yapılması gerekiyorsa onları yapacaklar. 
     Burada yüzlerce, binlerce üreticimizin mağduriyeti söz konusu. Üreticiler ektiği domateslerden mahsul alamamaktadır. Bu konudaki tüm yatırım ve beklentilerinin israf olması söz konusu. Bunu ortadan kaldırabilmek için de Tarım ve Köyişleri Bakanlımız nezdinde konuyu iletip, çiftçimizin mağduriyetlerini giderebilecek ne tür çalışmalar yapılabilirse onları talep edeceğiz. İnşallah Milletvekillerimizin de yardımlarıyla bu konuyu çözeceğiz.'' 
     
     -ÇÖZÜM ÜRETMEK İÇİN GAYRET EDECEĞİZ- 
     
     AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de, konuyu Ankara'ya taşımak istediklerini, ancak bir ön çalışma yapılması gerektiğini bildirerek, ''Ne kadar alanda zarar var? Ne kadar çiftçimizi etkiledi? Bunun Tarım İl Müdürlüğü ve Aydın Valiliği tarafından tespit edilip, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığına iletilmesi lazım. Ondan sonra biz sayın Bakanımızla görüşerek konuyla ilgili istek ve düşüncelerimizi ortaya koyacağız. Bir çözüm üretmek için gayret edeceğiz'' diye konuştu. 
     Çiftlik Köyü Muhtarı Ahmet Demirci de, bölgelerinde şu anda 5 bin dönüm domates fidanının olduğunu anımsatarak, olumsuz seyreden hava şartları ve baş gösteren hastalık nedeniyle üreticilerin tedirgin olduğunu kaydetti.