Coş, gazetecilere yaptığı açıklamada, santralin kurulmasına karşı çıkan köylülerle jandarma arasında yaşanan arbedenin ardından köylülerle görüştüğünü belirterek, köylülerden rüzgar enerji santralinin kurulmasına neden karşı çıktıkları konusunda yazı istediğini söyledi. 
     Gelecek yazıya göre araştırma yapacaklarını ve gerekiyorsa bilim adamlarını hakem olarak tayin edebileceklerini ifade eden Coş, şöyle konuştu: 
     ''Rüzgar enerji santrali, köylülerin burada yaşamalarını zorlaştıran, ortadan kaldıracak, orada yaşamalarını imkansız kılacak bir sonuç ortaya koyuyorsa, devlet hiç bir zaman vatandaşını mağdur etmez. Gerekirse ruhsatı iptal ederiz. Ama böyle bir şey yoksa da, yanlış bilgilendirme sonucunda bu rahatsızlık ve huzursuzluklar ortaya çıkıyorsa, bunu da ortadan kaldırmış oluruz. Doğru bilgiye dayalı olarak, sağlıklı bir sonuca ulaşırız. Kafalarının takıldığı hususlar neyse, usulsüzlük, yolsuzluk iddiaları da dahil bize bildirsinler. Herkes eteğindeki taşları döksün. Ondan sonra duruma bakalım. Beraber araştıracağız. Bir rahatsızlık varsa, konuyu gerekirse Başbakana kadar arz ederiz. Bu rahatsızlığın giderilmesi için gereğini yaparız.'' 
     Coş, her zaman vatandaşların menfaatinin yanında olduklarını vurgulayarak, ilgili bakanlıklarla iş birliği yaparak meseleyi hukuk çerçevesinde bir hukuk devletine uygun şekilde çözeceklerini kaydetti.