Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Ticaret Odası Meclis Başkanı Ümit Soneren, Esnaf ve Sanatkarlar Odası 2. Başkanı Aydın Bener, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi ve AK Parti Didim İlçe Başkanı Abdurrahim Öztürk'ünde bulunduğu heyet Vali Çoş ve AK Parti Milletvekili Ahmet Ertük'le görüştü.
İncirliova"da yapılan bir açılış töreinde Didim heyetini dinleyen Vali Hüseyin Avni Çoş, “75. yıl Sanayi Sitesinin bulunduğu yer mera vasfı taşıyor, Burada bulunan esnafın mağdur olmasını bizde istemeyiz ama, mera tesbit komisyonunun yaptığı tespitler neticesinde, kanun ve kurallar ne gerekiyorsa yapacağız. Buradaki insanlarımızın mağdur edilmemesini bizde istiyoruz. Kanun ve kuralları ne gerektiriyorsa elimizden gelen ne varsa takibini yapacağız” dedi.
AK Parti Milletvekili Ahmet Ertük, “Didim'de bulunan sanayi sitesi mera vasfında olan bir yere kurulmuş, kurulduğu gün yanlış olan bu yer, bu güne kadar iyi takip edilmemiş ve yerel yönetimce gereken takip, itiraz ve mahkemeler iyi takip edilmemiş ve gerekli işlemler zamanında yapılmadığı için bugün, bu sorun çözülemez hale gelmiş, bu günden sonra yapılması gereken ne varsa yapmaktayım. AK Parti ilçe teşkilatımız bu sorunu bize aktardığı günden beri ben ve diğer Aydın Milletvekili arkadaşlarımız bu konun takipçisiyiz. Mera vasfında olan bir yerlerin, amacı dışında kullananlara yapılması gereken kanun ve kurallar bellidir. Bu zaman dan sonra burada bulunan esnaf arkadaşlarımızın mağdur olmaması için bir çıkış kapısı bulmaya çalışıyoruz ama. Bu yerle ilgili 10 yıldan beri alınmış mahkeme kararları var, en son Yargıtay"ın almış olduğu kesin bir karar da var. elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama, 10 yıldan beri yerel yönetimin yapmış olduğu yanlışları da düzelmek mümkün olmayabilir” diye konuştu.
TURİZM YOLU
Didim Ticaret Odasının 2009 yılında “Turizm Yolumuzu istiyoruz” adı altına başlattığı kampanyayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Aydın Valisi Hüseyin Avni Çoş, Didim'den Milas kavşağına kadar ve Akbük'e kadar olan mesafenin Karayolları ağına girdiğini ve en kısa zamanda başlanacağının müjdesini verdi.
AK Parti Milletvekili Ahmet Ertük ise, “Didim olarak yapmış olduğunuz bu kampanya amacına ulaşmış ve bu yol Karayollarının ağına dahil edilmişti. Biz bu yolun takipçisi olup en kısa zamanda 2010 yılının sonuna kadar bitmesi için girişimlerimize başladık” dedi. -iha