İlginç konulara değinen Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın"a tatil yapmaya gelmediğini belirterek, Aydın"a geldi geleli henüz denize bile girmediğini söyledi. 2010 yılında 2,5 Milyar TL yatırımla bin 354 projenin tamamlandığını kaydeden Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, 2010 yılında kendisini en çok sevindiren olayı “Aydın"ın 141 yıllık rüyası Çine Adnan Menderes Barajı"nın bitirilip hizmete açılması” olarak açıkladı.
Aydın"da 2010 yılında kamu yatırımlarına 2,5 milyar lira harcanarak 1354 projenin tamamlandığını kaydeden Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, “Bu çok önemli bir rakamdır. Hizmete alınan İkizdere Barajı İlimizin uzun zamandır beklediği dev bir yatırımdı. Aydın il merkezimiz ile 29 yerleşim yerinin içme ve kullanma suyu ihtiyacı 2050 yılına kadar karşılanmış olacak. Bu baraj Aydın iline yapılmış güzel bir hizmettir. Yine Aydınlıların 141 yıllık rüyası olan, Aydın için hayati önem taşıyan Çine Adnan Menderes Barajını tamamlamanın sevincini yaşıyoruz. Bu baraj kendi tipinde Avrupa"nın en yüksek barajıdır. Bu baraj Aydın"ın ve Ülkemizin gururudur. Hükümetimizin sağladığı imkanlarla Adnan Menderes Kent Ormanı, Nazilli-İsabeyli 500 kişilik öğrenci yurdu, Germencik-Tire enerji nakil hattı, Bozdoğan 500 kişilik Adnan Menderes Spor Salonu, İncirliova Hükümet Konağı, Kuyucak Anadolu Lisesi, İncirliova 500 kişilik spor salonu, Kuyucak Hükümet Konağı, Merkez-Karaköy Paşayaylası yolu, Karacasu Ataköy yolu, Germencik-Kuyucak ve Atca"da 3 adet sentetik saha, Buharkent Muratdağı Ericek Köyü kapalı sulama sistemi, Nazilli Hasköy yolu, İncirliova İlçe Emniyet Müdürlüğü ek bina, Söke Yenikent Sağlık Ocağı, Buharkent Anaokulu, İncirliova Osmanbükü Köyü içme suyu, Merkez Musluca Köyü köprüsü, Germencik Ömerbeyli Köyü kapalı sulama tesisi başta olmak üzere pek çok projeyi tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Birçok projemiz de devam etmektedir” dedi.
Turizmi çeşitlendirmek ve 12 aya yaymak istediklerini belirten Vali Coş, bunun için Kuşadası"nda 10.000 yataklı tesise yetecek çok güzel, zengin içerikli bir termal su kaynağı elde ettiklerini söyledi. Yerel yönetimler ve sektör temsilcileri ile bu termal kaynağın en iyi şekilde değerlendirilmesi için uğraş verdiklerini kaydeden Vali Coş, “Mevcut ve yeni kurulacak turistik tesislere bu termal suyun kullandırılması, konaklama tesislerimizden kış aylarında da yararlanılması için çalışıyoruz. Turizm yatırımına elverişli bölgelerimize yeni tesisler kazandırmak için bu bölgelerdeki arsaları değerlendirmek için çaba sarf ediyoruz. Bu konuda çok sayıda projemiz devam etmektedir. Aydın olarak, jeotermal kaynaklardan da faydalanarak deniz turizminin yanı sıra termal, sağlık, kongre, kültür turizmi alanlarında önemli projeleri hayata geçirmek için çalışmanın mutluluğunu duyuyoruz” dedi.
“AYDIN"A TATİL YAPMAYA GELMEDİM”
Bir gün başka bir yere atanması halinde Aydınlıların kendisini nasıl hatırlamasını istediğini "Çalışkan" olarak cevplayan Vali Coş, bir tatil beldesi olan Aydın"a tatil yapmaya değil çalışmaya geldiğini anımsattı. Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, “Ben Aydın"a tatil yapmaya gelmedim. Bu yüzden de geldim geleli denize bile girmedim. Aydın"ın ekonomik, sosyal, kültürel bakımdan çok önemli, değerli bir potansiyeli var ve ben tüm bu zenginliklerin bir an önce değerlendirilmesini istiyorum. Bunun da ancak, klasik bürokratik zihniyetle değil, gerektiğinde gemileri karadan yürüten bir anlayışla başarılabileceğine inanıyorum. Tüm kamu görevlilerinin de bu azim, inanç ve heyecan içinde olması için çalışıyoruz. Bürokrasideki hantal, sorun üreten anlayışı değiştirip, sorun çözen, hizmet üreten hale dönüştürebilirsek, vatandaş memnuniyetini odaklayan bir yönetim yapısına kavuşabilirsek Aydın"da çok şey değişecektir. Bürokrasiyle mücadele eden, halkın istek, şikayet ve önerilerine önem veren, sessiz çoğunluğun görüşlerine de itibar eden, kimsesizlerin kimi olmaya çalışan bir vali olarak hatırlanmak isterim” ifadelerine yer verdi.