Sağlık Bakanlığı tarafından illere göre haftalık vaka tablosunu sosyal medya hesabından paylaştı. Kayseri, 539bin 91 kişiyle en fazla vakanın görüldüğü il olarak zirveye çıktı.

3 büyük ilde son durum

Her 100 bin kişide COVID-19 vaka sayısı İstanbul'da 238,33, Ankara'da 394,70 İzmir'de 49,01 oldu.

Vaka sayısı en düşük iller arasında yer alan Aydın’da geçtiğimiz hafta yüzde 17 oranında artış göstererek yüz binde 45,48 olan vaka sayısı bu hafta yüzde 2 oranında artış yaşayarak yüz binde 46,56 olarak gerçekleşti. İllere göre haftalık vaka sayısı tablosuna bakıldığında ise Aydın, bu hafta en az vaka görülen il olarak ikinci sırada yer aldı.

“Günlük vaka sayısı 74 oldu”
Aydın Valiliği ve Aydın İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde yapılan çalışmalar ve alınan tedbirlerin yanı sıra vatandaşların aşıya erişebilirliği konusunda da örnek çalışmalar yapılmaya devam ederken, Aydın hem pozitif vakalarda hem de aşılanma yüzdelerinde en iyi iller arasında yer almaya devam ediyor. Haftalık vaka sayılarının açıklanmaya başlandığı ilk günlerden bu yana il genelinde alınan tedbirler etkisini göstermiş, günlük vaka sayısı 10’a kadar düşmüştü fakat ülke genelindeki normalleşme sürecinin ardından yaşanan artışlar Aydın’ı da etkiledi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tablo kapsamında yapılan hesaplamalara göre 18-24 Eylül tarihleri arasında Aydın'da günde ortalama 74 vaka görülürken, bu rakam bir haftada 521’e ulaştı. Geçtiğimiz hafta ortalama 72 olan günlük vaka sayısı ise bu hafta 74’e yükseldi.

En fazla vaka Kayseri'de, en az vaka Van'da

Kayseri, 100 bin kişide 539,31 ile en fazla vakanın görüldüğü ile oldu. Kayseri'yi Zonguldak, Trabzon ve Rize takip etti.

Nüfusa göre en az vakanın olduğu il ise 41,50 ile Van. Van'ın yanı sıra Aydın ve Antalya da en az vaka görülen illerden.

İHA

"Tedbirler vazgeçilmez"

Bakan Koca yaptığı açıklamada vatandaşları uyararak şu ifadeleri kullandı: "18-24 Eylül arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre EN ÇOK ARTAN 10 İLİMİZ: Zonguldak, Kırşehir, Düzce, Bursa, Bolu, Kars, Bartın, Kütahya, Kocaeli, Bilecik. Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız. Nihai çözüm aşı! Tedbirler vazgeçilmez."