Dünyaca ünlü golf tesislerinin de içinde yer aldığı Cornelia Hotels Golf&Spa, 2010 yılında yüzde 10'luk büyüme hedefini yakaladığını ve 2011 yılı için de yüzde 8'lik bir büyüme öngördüğünü açıkladı.

Cornelia Hotels Golf&Spa"nın 2010 turizm sezonu gerçekleşmeleri ve 2011 hedefleri Cornelia De Luxe Resort Hotel Genel Müdürü Hakan Duran ve Cornelia Diamond Golf Resort & Spa Hotel Genel Müdürü Zafer Alkaya'nın katılımıyla İstanbul'da yapıldı.

Sektörle ilgili kapsamlı değerlendirmelerin de yer aldığı basın toplantısında konuşan Cornelia De Luxe Resort Hotel Genel Müdürü Hakan Duran, Belek bölgesinin 2010 yılı ilk 9 aylık verilerine göre turist sayısında yüzde 16 artışı yakaladığına dikkat çekerek,"Bizim yüzde 10'luk büyüme hedefimiz vardı, dünyada yaşanan genel kriz koşullarına rağmen bunu gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. İngiltere, Rusya ve Kazakistan"dan gelen turist sayısında artışlar bekliyorduk, bu hedef de gerçekleşti.Rakamlar doğru pazarlara yöneldiğimizi gösteriyor.Yine geçen sene özellikle kış turizminde golf, futbol ve kongre turizmi desteği ile 12 ayımızı yoğun geçireceğimizi söylemiştik ve yaptığımız tanıtım çalışmaları ve pazarlama aktiviteleri ile de bu hedefe ulaşmış bulunmaktayız" dedi.

"PAZARDA SAVAŞ VERDİK VE HEPİMİZ PAZARLAMA-SATIŞ ELEMANI GİBİ ÇALIŞTIK"

Belek bölgesinin Türk turizminin aksine bu dönemi avantajlı geçirdiğinin altını çizen Duran, Cornelia Hotels Golf Spa olarak bu yıl doluluk oranlarını artırmayı başardıklarını belirterek şunları söyledi:

"2009 yılında 31 farklı ülkeden misafir ağırlarken, 2010 yılında bu rakamı 45"e çıkardık.2010 yılında bu faaliyetleri yürüttüğümüz destinasyon sayısını 49"dan 54"e yükselttik ve yoğunluğumuzu arttırdık. Her şey dahil konseptini kendimize göre yorumladık ve uyguladık. Ultra her şey dahil konsepti sayesinde müşteri memnuniyetini en yüksek oranda yakalamayı başardık. Her şey dahil sistemi, kimileri beğenmese de hala en önemli faktör. Müşterilerimizin yüzde 30'unu tekrar gelenler oluşturuyor. Pazarlama ve satış için 54 farklı pazarda tam anlamıyla savaş verdik. Genel Müdürler olarak biz dahil herkes pazarda satış elemanı gibi çalıştı. 2011 yılında aynı tempo ile tanıtım ve pazarlama faaliyetlerimize devam ederek yüzde 8"lik bir artışla yılı kapamayı planlıyoruz."

Cornelia Hotels Golf Spa'nın futbol ve golfte ciddi bir ivme yakaladığını kaydeden Hakan Duran, Cornelia De Luxe Resort"te Avrupa yüzde 50, Rusya yüzde 21, iç pazar yüzde 6, gruplar yüzde 4, futbol yüzde 2 ve golf ise yüzde 17"lik paya sahip olduğunu söyledi. Duran, Cornelia Diamond Golf Resort&Spa"da ise Avrupa yüzde 35, Rusya yüzde 23, iç Pazar yüzde 11, gruplar yüzde 12, futbol yüzde 2 ve golf yüzde 17 dağılım gösterdiğini kaydetti.

"HER PAZARA ÖZEL PAZARLAMA YAPTIK"

Hakan Duran başarının diğer etkenleri arasında ulusal ve uluslar arası pazarlarda yapılan etkin tanıtım çalışmaları, global ölçekte alınan ödüller, bireysel tüketicinin hedeflendiği call center hizmeti, 54 ayrı destinasyonda ve pazarlara özel planlayıp yürütülen satış-pazarlama faaliyetlerinin önemli rol oynadığını vurgulayarak, "Cornelia Hotels Golf Spa, 2009 ve 2010 yılları arasında farklı pek çok ülkeden gelen misafir sayısında ciddi artışlar yakaladı. Örneğin Norveç"ten gelen misafir sayısında yüzde 167, İspanya"dan gelen misafir sayısında yüzde 125, Japonya"dan gelen misafir sayısında yüzde 329, Kanada"dan gelen misafir sayısında yüzde 245, Avustralya"dan gelen misafir sayısında yüzde 730"luk büyüme oranları gerçekleşti" dedi. Her pazara özel pazarlama faaliyetlerini özenle sürdürdüklerini aktaran Hakan Duran, "Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu pazarına yönelik faaliyetlerimizi Almanya"da bulunan ofisimiz ve ekibimiz aracılığıyla yürütüyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki turizm fuarlarına katılıyor, golf ile ilgili Avrupa"nın 9 ayrı ülkesi ve Amerika"da yaklaşık 50 golf turnuvasını Cornelia sponsorluğunda düzenleyerek, acentelerin özel gecelerine destek vererek, 150 bin civarında tanıtım ve promosyon malzemesi dağıtarak, 12 bin dolayında acente temsilcisi ile görüşüp otelimizde ağırlayarak tesislerimizi anlatıyoruz" dedi.

Hakan Duran, Akdeniz çanağında bulunan rakip ülkelerdeki siyasi ve ekonomi istikrarsızlıktan etkilenen turizm hareketlerinin Norveç, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve ağırlıklı olmak üzere İngiltere pazar tüketicilerinin (başta golf oyuncuları olmak üzere) potansiyelini dünyanın yükselen golf destinasyonlarından olan Belek tesislerine yönlendirdiğine dikkat çekti.

GOLFTE 2011 TÜRKİYE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Özellikle kış döneminde futbol, kongre, golf ve sağlık turizmine verilen önem ve tanıtım etkinlikleri sayesinde turizmi 12 aya yaydıklarını hatırlatan ve turizme en büyük katma değeri yaratanın golf olduğunu vurgulayan Hakan Duran golf ile ilgili şu bilgileri verdi:

"2008 yılında IAGTO"nun Belek bölgesini en iyi destinasyon seçmesiyle birlikte golf turizmi hareketlendi ve sahalardaki oyun sahalarında yüzde 14.99"luk bir artış meydana geldi. Belek bölgesinin ilk imzalı sahası olan Cornelia Golf Club Nick Faldo sahasında ise son üç yılda 122 bin18 oyun oynandı. 2011 yılı hedefi bu sayıyı yüzde 10 arttırmak. 2011 için alınan rezervasyonlar ile hedefin yüzde 40"ına şimdiden ulaşılmış durumdayız. Golf oyuncularının her iki otelde ortalama konaklama süresi ise 7,5 gün oldu. 2010!da tesisimizi ziyaret eden golfçü sayısı da 50 bine yaklaştı."

Hakan Duran, 2011 yılının golfte Türkiye için çok önemli bir yıl olacağını vurgulayarak, “Dünyanın en prestijli golf fuarı IGTM 14-17 Kasım 2011 tarihinde Belek"te yapılacak. Fuara dünyanın dört bir yanından 350 golf tur operatörü, 1400 delege ve golf medyasının önemli temsilcileri katılacak. Belek, İspanya ve Tunus gibi bu alanda çok iddialı lokasyonlar arasından sıyrılarak yıllık ana kongre ve fuara ev sahipliği yapma hakkını kazandı.

IGTM Gala yemeğini düzenleyeceği otel olarak Cornelia Diamond Golf Resort&Spa"yı seçti. Gala yemeği 17 Kasım tarihinde Cornelia Diamond Golf Resort&Spa"da yapılacak ve böylece golfün dünyadaki otoriteleri tesiste ağırlanacak" dedi.